ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Πίτερ Φόντα

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Πίτερ Φόντα
Chris Pizzello/Invision/AP, File

Ο Πίτερ Φόντα, ο γιος του Χένρι Φόντα και ο μικρότερος αδελφός της Τζέιν Φόντα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο βετεράνος Αμερικανός ηθοποιός ήταν 79 ετών.

Όπως αναφέρει το people, η οικογένεια του Πήτερ επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση αναφέροντας επίσης ότι ο γνωστός ηθοποιός υπέφερε από αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω καρκίνου του πνεύμονα.

«Είναι με μεγάλη θλίψη ότι μοιραζόμαστε τα νέα που έχει περάσει ο Peter Fonda», ανέφερε η οικογένεια.

«Ο Peter πέθανε ειρηνικά την Παρασκευή το πρωί στις 16 Αυγούστου στις 11:05 π.μ. στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω καρκίνου του πνεύμονα», συμπλήρωσε η οικογένειά του.

«Σε μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της ζωής μας, δεν μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσουμε τον πόνο στις καρδιές μας. Καθώς θρηνoύμε, σας ζητάμε να σέβαστείτε την ιδιωτικότητά μας», έγραψαν.

«Και, ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και ευγενικού ανθρώπου, επιθυμούμε επίσης όλους να γιορτάσουν το αδάμαστο πνεύμα και την αγάπη για τη ζωή», ολοκλήρωσε η οικογένεια Fonda.

Ο Peter ήταν γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο του Wyatt στην ταινία «Easy Rider» του 1969. Δείτε απόσπασμα από την ταινία στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Τζακ Νίκολσον και τον Ντένις Χόπερ στο βίντεο που ακολουθεί:

Έχει προταθεί τέσσερις φορές για Χρυσή Σφαίρα και έχει κερδίσει τις δύο: η πρώτη το 1998 ως καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία για το Ulee's Gold και η δεύτερη το 2000 για τον Β' ανδρικό ρόλο στην τηλεταινία The Passion of Ayn Rand.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε η Μαρία – Ολίβια Κορέτα ανήμερα της γιορτής της

Καιρός: Τι βλέπουν οι μετεωρολόγοι για το φετινό φθινόπωρο; Ανησυχητικά τα πρώτα μηνύματα (Photo)