ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλανήτης σε κίνδυνο: Η G7 αντιμέτωπη με την οικολογική και οικονομική κρίση

Ο πλανήτης σε κίνδυνο: Η G7 αντιμέτωπη με την οικολογική και οικονομική κρίση

«Αρχηγοί των κρατών, ο Αμαζόνιος φλέγεται», έγραφε ένα από των πανό των ακτιβιστών που διαδηλώνουν ενάντια στο σύνοδο της G7 που ξεκινάει απόψε στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Η ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη, καθώς και κατακραυγή για τους ισχυρούς της πολιτικής και του χρήματος. Έχει γίνει πλέον σαφές ότι η κλιματική κρίση απαιτεί επείγουσα αντιμετώπιση σε διεθνές επίπεδο, αφού απειλεί τη ζωή στη Γη έτσι όπως την ξέρουμε.

Η G7 σαν άτυπο διευθυντήριο της παγκόσμιας οικονομίας, είναι φυσικό να γίνεται αποδέκτης των διαμαρτυριών και των αιτημάτων των πολιτών.

Το διάγγελμα Μακρόν

Σε δεκάλεπτο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι οι οικολογικές ανησυχίες τους βρίσκουν ευήκοον στη G7. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θέλει να δει την ανάληψη δράσης για την κλιματική κρίση και χαρακτήρισε «κοινό μας αγαθό» το τεράστιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Προσέθεσε ότι: «Η G7 δεν θα ανακοινώσει απλώς μια έκκληση, αλλά μια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων εκεί, σε συνεργασία όμως με τις χώρες της Αμαζονίας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και τις επενδύσεις στην αναδάσωση».

Αναφέρθηκε ακόμα σε δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κατάσταση των παγκόσμιων ωκεανών από πλευράς της βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας και από την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr