ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμαζόνιος καίγεται: Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη

Ο Αμαζόνιος καίγεται: Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη

Οι «πνεύμονες του πλανήτη» φλέγονται. Περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν, ηγέτες εκφράζουν την «ανησυχία» ή τον «προβληματισμό» τους, το αστέρες του Χόλιγουντ… φωνάζουν και οι φωτογραφίες του φλεγόμενου Αμαζόνιου κάνουν το γύρο του κόσμου.

Σήμερα, οι ηγέτες της ομάδας G7 συμφώνησαν όλοι πως οι χώρες της Αμαζονίας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα πρέπει να λάβουν βοήθεια το συντομότερο δυνατόν, χωρίς, ωστόσο, να καταλήξουν σε σειρά συγκεκριμένων μέτρων.

«Πραγματοποιούνται επαφές από τις αντιπροσωπείες μας με όλες τις χώρες της Αμαζονίας ώστε να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε τεχνικές και οικονομικές δεσμεύσεις» δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στους δημοσιογράφους από την Μπιαρίτς.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης πως «υπάρχουν διαφορετικές οπτικές μεταξύ των ηγετών» για το ζήτημα της αναδάσωσης «επειδή όλα εξαρτώνται από τις χώρες της Αμαζονίας».

Την ώρα που οι «ισχυροί» του πλανήτη συζητούν τα επόμενα βήματα, οι πολίτες του κόσμου παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις σοκαριστικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr