ΚΟΣΜΟΣ

"Ετοιμοπόλεμη" η αφγανική αντιπολίτευση

"Ετοιμοπόλεμη" η αφγανική αντιπολίτευση
Στις βουλευτικές εκλογές του Αφγανιστάν η αντιπολίτευση βεβαιώνει ότι έχει κερδίσει το ένα τρίτο των εδρών, σύμφωνα...

Στις βουλευτικές εκλογές του Αφγανιστάν η αντιπολίτευση βεβαιώνει ότι έχει κερδίσει το ένα τρίτο των εδρών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Ένας σημαντικός αριθμός των υποψηφίων μας κατάφεραν (να εκλεγούν), πρόκειται για περισσότερους από 90», στις 249 έδρες που έχει συνολικά η Εθνοσυνέλευση, σημείωσε ο Αμπντούλα Αμπντούλα, κύριος αντίπαλος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου του 2009.

«Θα ασκήσουμε πιέσεις στην κυβέρνηση εντός και εκτός κοινοβουλίου προκειμένου να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τις θετικές αλλαγές και να υλοποιηθεί και να ενισχυθεί η εφαρμογή του νόμου», προσέθεσε ο Αμπντούλα.

Το Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 18ης Σεπτεμβρίου, περισσότερο από δύο μήνες μετά τις εκλογές που αμαυρώθηκαν από μαζικές νοθείες, οι οποίες οδήγησαν στην ακύρωση του ενός τετάρτου των ψηφοδελτίων και της εκλογής 24 υποψηφίων, οι οποίοι έρχονταν πρώτοι στην προτίμηση των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων