ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον υπουργό Εμπορείου των ΗΠΑ – Τι συζήτησαν

Συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον υπουργό Εμπορείου των ΗΠΑ – Τι συζήτησαν

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (05/09), και η συνάντηση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Νωρίτερα ο κ. Ρος συναντήθηκε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για τους τρόπους ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε 45 λεπτά, συμμετείχαν ο Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης και αξιωματούχοι από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

«Είχαμε σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτούμε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον κ. Γουίλμπουρ Ρος, Υπουργό Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Συζητήσαμε μαζί του εκτενώς για θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και είχαμε την ευκαιρία, οι συνεργάτες μου κι εγώ, να του παρουσιάσαμε το σχέδιό μας», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά το πέρας της συνάντησης.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τη συνάντηση:

«Μιλήσαμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας, των νεοφυών επιχειρήσεων, των start-ups, και για τις προοπτικές που αυτό ανοίγει για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και για την εθνική μας στρατηγική στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Αποτελεί για εμάς δεδομένο το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος για όλες αυτές τις συζητήσεις και προσβλέπουμε προφανώς σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επενδύσεις και εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και η στενότερη συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον εμπορικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (05/09), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας στον οικονομικό τομέα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, με την αμερικανική πλευρά να επισημαίνει τα πρώτα δείγματα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά παρουσίασε όλο το πλέγμα των εμβληματικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, έθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης από τους αμερικανικούς δασμούς του ελληνικού ελαιολάδου, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα διεθνούς εμπορίου.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και θα είναι προσκεκλημένος του κ. Ρος σε γεύμα με Αμερικανούς Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα

Τον αναπτυξιακό νόμο παρουσίασε στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης .

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνέχισε λέγοντας: «Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ' αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάϊατ σημειώνει ότι ήταν άριστη η συνάντηση με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Γουίλμπουρ Ρος, σχετικά με τα σχέδια για κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις από τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια αναφέρει ότι είναι ισχυρό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Ελληνικό αλλά και για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις καθώς και για το έργο της διμερούς εμπορικής και επενδυτικής ομάδας εργασίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες - ΣΟΚ: Ξεβράστηκε πλοίο - «φάντασμα» μετά από τρία χρόνια

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις