ΚΟΣΜΟΣ

Την απέλυσε η ψηφοφορία στο διαδίκτυο

Την απέλυσε η ψηφοφορία στο διαδίκτυο
Η Alisha Arnold, που πριν λίγες μέρες απασχόλησε από κοινού με τον σύζυγό της, τα διεθνή ΜΜΕ...

Η Alisha Arnold, που πριν λίγες μέρες απασχόλησε από κοινού με τον σύζυγό της, τα διεθνή ΜΜΕ και τις σελίδες του παγκόσμιου ιστού, απολύθηκε από την εργασία της.
Το ερώτημα μέσα από ιστοσελίδα και η ψηφοφορία για το "αν έπρεπε να διατηρήσουν την εγκυμοσύνη της Alisha ή να προβούν σε έκτρωση", την έφερε αντιμέτωπη με τους εργοδότες της εταιρίας λογισμικού που εργαζόταν.

Η εταιρία μοίρασε την ανακοίνωση απόλυσή της σε όλο το προσωπικό και μέσα στο κείμενο υπήρχε μια παράγραφος προειδοποίησης μη δημοκρατική για όλους, όσους εργάζονται στην εν λόγω εταιρία : «Να διακοπεί κάθε διαδικτυακή σχέση μέσα από το Facebook ή άλλες ιστοσελίδες που δημοσιοποιούν τις ανθρώπινες σχέσεις».

Η Alisha Arnold απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εμπειρογνώμονα του εργατικού δικαίου, ο οποίος της απάντησε πως νομιμοποιείται να πράξει ως έπραξε.
Η Alisha υποστήριξε πως βάσει του εργατικού νόμου και από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα του καθηγητή William McGeveran, οι ιδιωτικές εταιρίες δεν έχουν την νομική κάλυψη να προστατεύουν την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων. Επίσης είναι μέγα ατόπημα η εταιρία να υπαγορεύει στους εργαζόμενους την προσωπική επικοινωνία εκτός εργασίας. Επίσης ο καθηγητής ανέφερε πως νιώθει σοκαρισμένος από τον «εν ψυχρώ» χαρακτηρισμό της Alisha Arnold ως «σοβαρή απειλή» για την εταιρία και βεβαίως αυτό είναι αχαρακτήριστο.

Ροή Ειδήσεων