ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη γροθιά στα καρτέλ ναρκωτικών

Σύλληψη γροθιά στα καρτέλ ναρκωτικών
Το βαρώνο των ναρκωτικών Έντγκαρ Λα Μπάρμπι Βαλντές, συνέλαβε η Αστυνομία του Μεξικό. Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρο...

Το βαρώνο των ναρκωτικών Έντγκαρ Λα Μπάρμπι Βαλντές, συνέλαβε η Αστυνομία του Μεξικό.
Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς και αδίστακτους αρχηγούς συμμοριών και εμπορίας ναρκωτικών της χώρας που πιστεύεται ότι ευθύνεται για το κύμα βίας που σαρώνει πολλά τμήματα της χώρας και έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.
Ο Κάρλος "Κάου-μπόι" Μοντεμαγιόρ συνελήφθη χθες σε πολυτελή περιοχή της Πόλης του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία. Ο 38χρονος Μοντεμαγιόρ, που είναι κουνιάδος του Βαλντές, πιστεύεται ότι ανέλαβε τον έλεγχο της συμμορίας του Βαλντές όταν εκείνος συνελήφθη τον Αύγουστο.

"Αυτή η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών με την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, αμέσως μετά τη σύλληψη του Έντγκαρ Βαλντες", ανακοίνωσε η μεξικανική αστυνομία.

Ο Βαλντές είναι αμερικανός πολίτης, Τεξανός συγκεκριμένα και η σύλληψή του είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μεξικανικών αρχών ασφαλείας αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση για την αντιμετώπιση των καρτέλ που ελέγχουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ροή Ειδήσεων