ΚΟΣΜΟΣ

Αγώνας επικράτησης στη Συρία: Ουάσινγκτον, Άγκυρα, Μόσχα σε σκληρό διπλωματικό πόκερ

Αγώνας επικράτησης στη Συρία: Ουάσινγκτον, Άγκυρα, Μόσχα σε σκληρό διπλωματικό πόκερ

«Πυρετός» επικρατεί στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, με τους βασικούς «παίκτες» -Ουάσινγκτον, Άγκυρα και Μόσχα- να επιδίδονται σε διπλωματικό αγώνα για να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη στη Συρία. Η κατάσταση, όμως, στην περιοχή παραμένει εκρηκτική, με τη Ρωσία να παίζει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας αλλά να εμφανίζεται, παράλληλα, ενοχλημένη από τις κινήσεις της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή.

Ερντογάν: Ο Τραμπ ζήτησε κατάπαυση πυρός αλλά δεν θα σταματήσουμε

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αμετακίνητος από τις θέσεις του και δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για τις αμερικανικές κυρώσεις, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως ξεκαθάρισε, η Άγκυρα δεν σκοπεύει να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία.

«Ο κ. Πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) ζήτησε κατάπαυση πυρός. Δεν θα σταματήσουμε» είπε ο Ερντογάν, και συμπλήρωσε:

«Οποιαδήποτε κατάπαυση πυρός είναι αδύνατη μέχρι να αποχωρήσει από την περιοχή το YPG». Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Άγκυρα δεν θα διαπραγματευτεί με τρομοκράτες.

Νωρίτερα ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν, διαβεβαίωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρησή της «με ή χωρίς τη στήριξη του κόσμου».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr