ΚΟΣΜΟΣ

"Να πληρώσουμε οι πλούσιοι κι άλλους φόρους!"

"Να πληρώσουμε οι πλούσιοι κι άλλους φόρους!"
Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό!...

Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό!
Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, για την ακρίβεια ο τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη, δηλώνει πρόθυμος να πληρώσει περισσότερους φόρους!!

Μην χαίρεστε όμως, γιατί ΔΕΝ είναι έλληνας! Πρόκειται για τον 80χρονο ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», είναι εξοργισμένος µε τις αδικίες του φορολογικού συστήµατος που ισχύει στις ΗΠΑ.

«Είναι εξωφρενικό να φορολογούµαι εγώ λιγότερο από τη γραµµατέα µου και την οικιακή βοηθό µου. Σας φαίνεται σωστό να πληρώνω εγώ στην εφορία το 17% του εισοδήµατός µου και η γραµµατέας µου το 30% του δικούς της εισοδήµατος;», φέρτεται να δήλωσε σε επιχειρηματικό δείπνο όπου συναντήθηκαν δισεκατοµµυριούχοι από όλον τον κόσμο!Ο Γουόρεν Μπάφετ, θεωρείται γκουρού του χρηματιστηρίου και ένας από τους πιο έντιμους φορολογούμενους στην αμερική, αφού με φορολογική δήλωση που αποτελείται από 64.000 σελίδες (!), δεν έχει βρεθεί ποτέ να έχει κάνει έστω και μία μικρή φορολογική παράβαση!

«Δυστυχώς ο φορολογικός κώδικας των ΗΠΑ, μοιάζει με "σουρωτήρι" το οποίο χρησιµοποιούν για να φιλτράρουν τα δισεκατοµµύριά τους οι πλούσιοι! Αντίθετα, όποιος δεν κρύβεται πίσω από "ιδρύµατα" πληρώνει µέχρι το τελευταίο δολάριο», συμπλήρωσε!

Και που να έρθει μια βόλτα στην Ελλάδα, να δει τις αδικίες του δικού μας φορολογικού συστήματος, προσθέτουμε εμείς!

Ροή Ειδήσεων