ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Στη φυλακή οι δύο τρομοκράτες - Επεισόδια στην Ευελπίδων

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Στη φυλακή οι δύο τρομοκράτες - Επεισόδια στην Ευελπίδων
INTIME NEWS

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (12/11), οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ωστόσο ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τους έκρινε προσωρινά κρατούμενους.

Συγκεκριμένα, απολογήθηκαν για πέντε ενέργειες, και ειδικότερα για τρεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και κατά των πρεσβειών του Μεξικού και της Γαλλίας.

Τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί είναι εκρήξεις και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, εκτός από τη συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος υποστήριξε πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική που τον κατονόμασε ως τρομοκράτη.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του (45χρονος) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα.

«Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι». Τέλος ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Δείτε εικόνες από τη μεταγωγή τους στη gallery που ακολουθεί:

Την Δευτέρα 25/11 θα απολογηθεί η 39χρονη που είχε επίσης συλληφθεί για την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ένταση στην Ευελπίδων

Την ολοκλήρωση των απολογιών των δύο κατηγορουμένων, ακολούθησε ένταση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αναλυτικότερα, κατά την αποχώρηση των δύο φερομένων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση τους, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ αρκετοί από αυτούς πετούσαν μπουκάλια με νερό και καφέδες προς την πλευρά των αστυνομικών.

Από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε χρήση χημικών.

Τα 180 λεπτά που «έσπασαν» την τρομοκρατική οργάνωση

Εν τω μεταξύ στο φως έρχονται περισσότερα στοιχεία για το πώς κατάφερε η Αντιτρομοκρατική να φτάσει στα ίχνη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» εξαρθρώθηκε μέσα σε 180 λεπτά. Σε αυτές τις τρεις ώρες και με τα λάθη που έκαναν οι τρομοκράτες, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην εξάρθρωσή της.

Τα λάθη των τρομοκρατών άρχισαν από τον τραυματισμό του 46χρονου καταζητούμενου δράστη, κατά τη διάρκεια της ληστείας. Η κατάλληλη αξιοποίησή τους από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδήγησαν στα ίχνη της επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας ανέδειξε από τις κηλίδες αίματος, στη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου στον Χολαργό, την ταυτότητα του 46χρονου, προκαλώντας το ενδιαφέρον των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής.

Ερευνώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας και κοντά στο σπίτι του 41χρονου κατηγορούμενου. Από το υλικό αυτό, τον είδαν 50 λεπτά πριν τη ληστεία και 50 λεπτά μετά από αυτή να πηγαίνει στο σπίτι του φορώντας τα ρούχα της ληστείας.

Κατόπιν, διαπίστωσαν πως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου και την εγκατάλειψη της κλεμμένης μοτοσικλέτας, πήγαν αμέσως στο σπίτι του 45χρονου συλληφθέντος στον Χολαργό, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου έγινε η ληστεία στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.

Αμέσως μετά, ο 41χρονος πήγε στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, πήρε το αυτοκίνητό του και μαζί με την 39χρονη συλληφθείσα πήγαν στο Σισμανόγλειο όπου έμειναν για 40 λεπτά, λαμβάνοντας οδηγίες από φιλικό πρόσωπο για την περίθαλψη του τραυματία 46χρονου. Ακολούθως πήγαν σε φαρμακείο στο Χαλάνδρι, προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα φάρμακα κι επέστρεψαν στον Χολαργό για την περίθαλψη του τραυματία.

Τέλος, ο 41χρονος μαζί με την 39χρονη πήγαν στο δώμα - γιάφκα της Κυψέλης, απ' όπου μετακόμισαν τον οπλισμό και τα εκρηκτικά στον Χολαργό κι έπλυναν με πιεστικό απολύμανης και χλωρίνη το χώρο.

Αυτοί είναι οι τρομοκράτες

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων για συμμετοχή στην Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» καθώς και του ενός καταζητούμενου, που τραυματίστηκε στη ληστεία στον ΟΠΑΠ, έχασε πολύ αίμα και έκτοτε αναζητείται από τις Αρχές.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορούμενων γίνεται προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πρόσωπα και επί τούτου ζητείται η συμβολή των πολιτών.

Πρόκειται για τους:

1. Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής. Ο προαναφερόμενος συνελήφθη την 08-11-2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

2. Μπάκας Διονύσιος του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής. Ο προαναφερόμενος συνελήφθη ομοίως την 08-11-2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

3. Χατζηβασιλειάδης Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής, ο οποίος αναζητείται για την ίδια υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρή 15χρονη - Σφήνωσε το κεφάλι της σε κάδο

Συντάξεις: «Κλειδώνουν» οι αυξήσεις - Πότε θα δοθούν - Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Σχετικές ειδήσεις