ΚΟΣΜΟΣ

Προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα λιντσάρουν αθλητές μας»

Προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα λιντσάρουν αθλητές μας»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραβρέθηκε σε αθλητική εκδήλωση στην Αλάνια και υποστήριξε πως οι Τούρκοι αθλητές χάντμπολ που χαιρέτησαν στρατιωτικά, λιντσαρίστηκαν στην Ελλάδα!

Το άγαλμα του Γιουσέφ Σουράλ, του Τσέχου ποδοσφαιριστή που σκοτώθηκε στην Τουρκία σε τροχαίο δυστύχημα, τοποθετήθηκε την Τρίτη (12/11) έξω από το δημαρχείο της Αλάνια και στην τελετή που έγινε, έδωσε μεταξύ άλλων το «παρών» και ο υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην τοποθέτηση που έκανε, εκτός από το θέμα του Σουράλ και θέματα που αφορούσαν τον αθλητισμό στην Τουρκία γενικότερα, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, θέλησε να κάνει και… πολιτική. Έφερε ξανά στην επιφάνεια το θέμα των δυο αθλητών χάντμπολ, που έπαιζαν σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, οι οποίοι χαιρέτησαν στρατιωτικά σε αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας τους και δέχθηκαν τις ανάλογες ποινές από τις ελληνικές ομάδες.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού, Αλίν Τινκίρ, εκδιώχθηκε από την ομάδα ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιουνούς Οζμουσούλ, τιμωρήθηκε με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου. Αυτό, σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν… λιντσάρισμα των Τούρκων παικτών στην Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr