ΚΟΣΜΟΣ

Παραίτηση του Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας

Παραίτηση του Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας
Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Τάε Γιουνγκ, λόγω των επικρίσεων...

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Τάε Γιουνγκ, λόγω των επικρίσεων που δέχτηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση με την Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος, Λι Μιούνγκ-Μπακ, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού. Σε ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρεται ότι ο Κιμ Τάε-Γιούνγκ ήθελε να παραιτηθεί «για να αναλάβει την ευθύνη για μία σειρά πρόσφατων περιστατικών».

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας βρέθηκε χθες στο επίκεντρο έντονων επικρίσεων από την πλευρά του Τύπου και πολιτικών, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι έδειξε αδυναμία στην αντίδρασή της προς την ενέργεια της Βόρειας Κορέας, να βομβαρδίσει νοτιοκορεάτικο νησί. Οι βορειοκορεατικές οβίδες προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Η Πιονγκγιάνγκ έριξε 170 οβίδες στο νοτιοκορεατικό νησί Γεονπγεόνγκ: οι 90 έπεσαν στη θάλασσα και οι 80 προκάλεσαν χάος στο νησί.

Οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις απάντησαν ρίχνοντας 80 οβίδες. Ο αριθμός αυτός κρίθηκε πολύ μικρός από βουλευτές στη Σεούλ, οι οποίο επέκριναν επίσης το χρόνο της αντίδρασης του στρατού, ο οποίος επέτρεψε στις δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ να έχουν το χρόνο για δύο ομοβροντίες.

Ο Κιμ Τάε Γιούνγκ είχε δεχθεί ξανά κριτική μετά τον τορπιλισμό, που αποδόθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, μιας νοτιοκορεατικής κορβέτας, που προκάλεσε το θάνατο 46 Νοτιοκορεατών, φέτος το Μάρτιο. Έρευνα έφερε στο φως μια σειρά από στρατιωτικά λάθη.

Ροή Ειδήσεων