ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Κρήτη–Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας–Καμία σύνδεση με την Αλβανία

Σεισμός Κρήτη–Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας–Καμία σύνδεση με την Αλβανία

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/11) στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά όπως είπε στο Newsbomb.gr o σεισμολόγος Παπαδόπουλος Γεράσιμος δεν υπάρχει «ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:23 το πρωί και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 84 χλμ. δυτικά από τα Χανιά, στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν αναμένονται μετασεισμοί και αυτός θεωρείται ο κύριος.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στην Αθήνα. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εξηγείται καθώς τέτοιου είδους σεισμοί έχουν μεγάλη ακτίνα αισθητότητας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο σεισμός που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης δεν φαίνεται να συνδέεται με τον ισχυρό σεισμό που «ταρακούνησε» την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11).

Δείτε τους χάρτες του σεισμού στη gallery που ακολουθεί:

Ο σεισμός, σύμφωνα με μαρτυρίες από τα Χανιά, διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής, οι υπηρεσίες δεν έχουν δεχτεί κλήση για ζημιές ή προβλήματα από τον σεισμό, ούτε στην Κίσαμο, ούτε στα Χανιά. Παρόλα αυτά η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, θα βγάλει προληπτικά έξω τα οχήματά της σε περιπολίες, αναφέρει το Flashnews.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός: Ο Δήμαρχος Χανίων στο Newsbomb.gr για τα 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί

Σεισμός Κρήτη: Ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση - Έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία

Σχετικές ειδήσεις