ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυξάνονται οι δικαιούχοι - Δείτε πώς θα πάρετε τα 700 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυξάνονται οι δικαιούχοι - Δείτε πώς θα πάρετε τα 700 ευρώ

Νέες διορθωτικές κινήσεις ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Σε διορθωτικές κινήσεις που θα επιτρέψουν σε 300.000 νοικοκυριά να λάβουν τελικώς το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «προσπαθούμε να χαλαρώσουμε λίγο τα κριτήρια, ώστε να μπουν περισσότερα νοικοκυριά. Οποίο δημοσιονομικό περιθώριο υπάρχει να πάει στους πιο ευάλωτους.

Αυτό που ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε το περιθώριο για κάτι παραπάνω και ο στόχος είναι αυτός ο χώρος που υπάρχει να εξαντληθεί προς όφελος των πιο ευάλωτων».

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ύψος του κοινωνικού μερίσματος να αυξηθεί κατά 20 έως 30 εκατ. ευρώ, για να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Τα βήματα της αίτησης

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της ιστοσελίδας www.koinonikomerisma.gr. Πατώντας την ένδειξη «είσοδος» o ενδιαφερόμενος καλείται να συναινέσει με τα εξής:

- Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

- Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN), ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος.

- Ο αιτών συναινεί στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων και της διαδικασίας έγκρισης.

- Τυχόν έγκριση της αίτησης θα είναι ορατή από τον/τη σύζυγο ή το έτερο μέλος του συμφώνου συμβίωσης.

-Στη συνέχεια καλείται να εισαγάγει τους κωδικούς (password και username) του Taxisnet.

-Στο επόμενο στάδιο γίνεται η «αυθεντικοποίηση του χρήστη» όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιβεβαιώσει το εξής: «Με το παρόν δίνετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ» να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ».

Πατάει την ένδειξη «αποστολή» και συνεχίζει.

- Ακολούθως το σύστημα βγάζει αμέσως την απάντηση για το αν δικαιούστε ή όχι το κοινωνικό μέρισμα. Αν δεν το δικαιούστε, το μήνυμα είναι απορριπτικό. Αν το δικαιούστε, πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Σχετικές ειδήσεις