ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η φωτογραφία που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη

Αυτή είναι η φωτογραφία που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη
CBS News

Αυστραλία: Συνεχίζει να καίγεται για πέμπτο μήνα με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες - Τραγικός είναι ο απολογισμός καθώς μέχρι στιγμής 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από μισό δισεκατομμύριο ζώα - Η φωτιά που κατακαίει την Αυστραλία έχει επιφάνεια ίση με το Μανχάταν.

Οι δασικές πυρκαγιές πρωτοφανούς έκτασης και σφοδρότητας που σαρώνουν ολόκληρες περιοχές της Αυστραλίας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ήδη 24 ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές, την επομένη μιας νέας ημέρας που σημαδεύτηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 24, με χιλιάδες κατοίκους να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, άλλοι να περιμένουν στην παραλία για να φύγουν μέσω θαλάσσης και με τον υπουργό Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Κόνστανς, να συγκρίνει τις πυρκαγιές με ατομική βόμβα.

Μιλώντας στο ABC, είπε: «Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αυτό δεν είναι μία πυρκαγιά, είναι ατομική βόμβα. Είναι απερίγραπτη η κόλαση που έχει προκαλέσει».

Εκτός όμως από τα ανθρώπινα θύματα, τεράστια είναι η ζημιά και στην πανίδα.

Οι οικολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι πάνω από 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν πεθάνει από τον Σεπτέμβριο ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αυστραλία. Δεκάδες χιλιάδες ζώα έχουν καεί ή φέρουν σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.

«Οι συνθήκες επιδεινώνονται γρήγορα στις εστίες της Νέας Νότιας Ουαλίας», επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας μέσω Twitter. «Η ζέστη και ο άνεμος ενισχύουν την πύρινη λαίλαπα», προσθέτει.

Ο καύσωνας συνεχίζεται με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους το έργο των πυροσβεστών γίνεται πολύ δύσκολο.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε μια συγκινητική στιγμή.

Δείτε τη φωτογραφία στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φλόγες περικυκλώνουν πυροσβέστες στην Αυστραλία

Σχετικές ειδήσεις