ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κουκάκι: Ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στις καταλήψεις, όπου συνελήφθη η κόρη γνωστού ηθοποιού

Κουκάκι: Ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στις καταλήψεις, όπου συνελήφθη η κόρη γνωστού ηθοποιού
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ένα βίντεο για τις σκηνές έντασης που εκτυλίχθηκαν στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (11/01) στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι άγνωστοι, που ανακατέλαβαν το κτήριο, αποτυπώνονται να ρίχνουν όγκους από πέτρες, τσιμεντόλιθους ακόμη και έπιπλα στα κεφάλια των αστυνομικών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 20 συλλήψεις.

Δείτε βίντεο από drones:

«Παρών» στη διαδικασία της επιχείρησης ήταν εισαγγελέας, ο οποίος, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει προσωπικά την ένταση των επιθέσεων στους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστικό των σκηνών που έλαβαν χώρα στην Ματρόζου, είναι ότι στο τέλος της επιχείρησης οι στολές που φορούσαν οι αστυνομικοί είχαν αλλάξει χρώμα, καθώς οι κουκουλοφόροι πετούσαν πάνω τους κουβάδες με μπογιές.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε στους συλληφθέντες

Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες . Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και μία ανήλικη η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.

Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων. Οι φίλοι και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, πέταξαν στους άντρες της ΕΛΑΣ καφέδες και μπουκάλια νερό ενώ κατά των αστυνομικών εκτοξεύθηκαν ακόμη και καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ενώ στο σημείο, εντός και εκτός των δικαστηρίων , παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση:

Συνελήφθη και η κόρη πασίγνωστου ηθοποιού

Η κόρη γνωστού Έλληνα ηθοποιού, αλλά και ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του κεντρικού συντονιστή των καταλήψεων στο Κουκάκι, συνελήφθησαν σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επιχειρήσεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του γνωστού ηθοποιού, ηλικίας 16 ετών αφέθηκε ελεύθερη, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα

Νωρίτερα ήρθαν στο «φως» νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται στις ταράτσες των κτηρίων που ανακατέλαβαν στο Κουκάκι.

Είχαν ανεβάσει στις ταράτσες πέτρες, ξύλα και μπογιές. Λίγο αργότερα τα έριξαν στους αστυνομικούς, που προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης των κτηρίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η «ταυτότητα» του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας - Το επικρατέστερο σενάριο

Σχετικές ειδήσεις