ΚΟΣΜΟΣ

Ξύπνησαν οι μνήμες από τις επιθέσεις στην Μουμπάι

Ξύπνησαν οι μνήμες από τις επιθέσεις στην Μουμπάι
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις επιθέσεις ενόπλων στην πόλη Μουμπάι στην Ινδία οποίες κόστισαν τη ζωή σε 166...

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις επιθέσεις ενόπλων στην πόλη Μουμπάι στην Ινδία οποίες κόστισαν τη ζωή σε 166 ανθρώπους και οι κάτοικοι της πόλης οργανώνουν ειρηνικό συλλαλητήριο και μαζικές προσευχές στη μνήμη των θυμάτων.


Ένοπλοι κατέλαβαν ξενοδοχεία πολυτελείας, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και ένα εβραϊκό πολιτιστικό κέντρο. Από τις ανταλλαγές πυρών εννέα από τους ενόπλους σκοτώθηκαν, ενώ ο μοναδικός που επέζησε ο Μοχάμεντ Ατζμάλ Κασάμπ, καταδικάσθηκε σε θάνατο από ινδικό δικαστήριο τον Μάιο.


Επίσης σε ακόμη επτά άτομα που φέρονται ότι σχετίζονται με τις επιθέσεις και ανήκουν στην ένοπλη οργάνωση Λάσκαρ-ε-Τάιμπα έχουν αποδοθεί κατηγορίες στο Πακιστάν αλλά δεν έχουν ακόμη δικασθεί.


Κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περιφρουρούν την πόλη. Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό θα παρελάσουν και οι δυνάμεις ασφαλείας μαζί με τους πολίτες.


Χθες Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πολίτες είναι αλληλέγγυοι με τους πολίτες της Ινδίας και υπογράμμισε ότι θα τιμήσουν όσους έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων