ΕΘΝΙΚΑ

Αυτοί είναι οι χάρτες - πρόκληση της Τουρκίας που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης

Αυτοί είναι οι χάρτες - πρόκληση της Τουρκίας που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης

Χωρίς υφαλοκρηπίδα παρουσιάζονται ελληνικά νησιά αλλά και η Κύπρος σε χάρτες τους οποίους η Τουρκία παρουσιάζει ως επίσημη θέση της και έχει δώσει στην δημοσιότητα.

Η Άγκυρα στους εν λόγω χάρτες συνεχίζει να «αγνοεί» την ελληνική υφαλοκρηπίδα και έχει εισέλθει αγνοώντας Καστελόριζο, Κρήτη, Ρόδο και Κάρπαθο «κατεβαίνοντας» μέχρι εκεί προκειμένου να εφάπτεται με την υποτιθέμενη λιβυκή υφαλοκρηπίδα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά αλλά και η Κύπρος παρουσιάζονται δίχως υφαλοκρηπίδα.

Σε άλλο χάρτη της Άγκυρας παρουσιάζονται τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα υποτίθεται πως τέμνονται με την Λιβύη.

Δείτε στην gallery τους χάρτες:

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλιφά Χαφτάρ στην Αθήνα.

«Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”. Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες; “του είπα. Επίσης του είπα “πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε”. Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα» ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Από το παραλήρημα Ερντογάν στην στροφή Μητσοτάκη στον Μακρόν – Πώς απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις

Βάρη: Πώς οι δολοφόνοι εντόπισαν τα θύματα τους – Τι καταθέτουν οι σύζυγοι