ΚΟΣΜΟΣ

Megxit: Έφθασε στον Καναδά και ο πρίγκιπας Χάρι – Οι πρώτες φωτογραφίες της Μέγκαν και του Άρτσι

Megxit: Έφθασε στον Καναδά και ο πρίγκιπας Χάρι – Οι πρώτες φωτογραφίες της Μέγκαν και του Άρτσι

Στον Καναδά για να συναντήσει τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, και τον γιο τους, Άρτσι, έφθασε ο πρίγκιπας Χάρι, μετά τις οριστικές αποφάσεις που έλαβαν στο Μπάκιγχαμ για την ολοκλήρωση του Megxit.

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ με την πτήση 85 της British Airways από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Χίθροου το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου στις 19:00 (τοπική ώρα). Τον πρίγκιπα, όπως μετέδωσε το AFP, ένα μίνιβαν τον περίμενε στην πίστα του αεροδρομίου προκειμένου να τον μεταφέρει σε άλλο αεροσκάφος για να μεταβεί πόλη Βικτόρια. Το ζευγάρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, αναζητεί να αγοράσει μια παραλιακή κατοικία στο Βανκούβερ ή στο Τορόντο, όπου η Μέγκαν Μαρκλ έζησε πολλά χρόνια όταν πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά “Suits.”

Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες της δούκισσας του Σάσεξ να κάνει βόλτες στην εξοχή του Βανκούβερ με τον μικρό Άρτσι σε έναν μάρσιπο και τα δυο σκυλιά της. Την Μέγκαν Μάρκλ και τον Άρτσι συνόδευαν και δυο άνδρες της ασφάλειάς της, οι οποίοι εκτός από την προστασία της μιλούσαν μαζί της και γελούσαν.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Νέα τάξη πραγμάτων στο Παλάτι

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε την Κυριακή τη λύπη του για την αποχώρηση του ίδιου και της συζύγου του από τη βασιλική οικογένεια, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του Megxit, και η αναχώρηση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, έγινε 12 ημέρες μετά από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής τους να αποστασιοποιηθούν εν μέρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να δημιουργήσουν έναν νέο «προοδευτικό» ρόλο εντός της βασιλικής οικογένειας, κάτι που εν τέλει δεν έγινε δεκτό από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο δούκας του Κέμπριτζ Γουίλιαμ, εν τω μεταξύ, πλαισιωμένος από τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, υποδέχθηκε στο Παλάτι τους 21 ηγέτες αφρικανικών χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη βρετανο-αφρικανική σύνοδο, στην οποία παρέστη το πρωί ο πρίγκιπας Χάρι, στην τελευταία του εμφάνιση πριν την αναχώρησή του. Σε τέτοιου είδους δεξιώσεις, συνήθως, το παρών δίνει είτε η βασίλισσα είτε ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου Κάρολος. Η ανάθεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στον Γουίλιαμ θα μπορούσε επομένως να ερμηνευτεί και ως ένδειξη της νέας τάξης πραγμάτων στο Παλάτι, με τους δύο άμεσους διαδόχους να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα καθήκοντα καθώς η βασίλισσα διάγει το 94ο έτος της.

Πώς Χάρι και Μέγκαν γλίτωσαν τον «υποβιβασμό»

Ιδιαίτερα σκληρά φαίνεται ότι ήταν τα αρχικά σχέδια του παλατιού για το Megxit, με τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ήταν πολύ κοντά στον υποβιβασμό. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ναι μεν δεν θα αποκαλούνται με την προσφώνηση «αυτού και αυτής μεγαλειότητος», αλλά θα διατηρήσουν τον τίτλο “δούκας και δούκισσα του Σάσεξ έστω και μετά την αναγραφή του ονόματός τους όπως συνέβη με την Νταϊάνα.

Tο πρώτο σενάριο τιμωρίας για το ζευγάρι, σύμφωνα με την Evening Standard, ήταν η υποβίβασή τους σε κόμη και κόμισσα του Ντάμπαρτον, βάζοντας τους στο ίδιο επίπεδο με τον Έντουαρντ και την Σοφία, τον κόμη και την κόμισσα του Ουέσεξ. «Ο τίτλος του Σάσεξ είναι ένας από τους αρχαιότερους στη βασιλική οικογένεια και είχε δοθεί στον Χάρι πριν από τον γάμο του με την Μέγκαν μαζί με άλλους τίτλους. Η αφαίρεσή του ήταν ένα ενδεχόμενο που εξετάστηκε σοβαρά και συζητήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά πληροφορίες αυτό που «κράτησε» τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο να μην προχωρήσουν στην υποβάθμιση του ζευγαριού ήταν η εικόνα της «μικρότητας» που θα σχηματιζόταν στην κοινή γνώμη για μια τέτοια κίνηση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα πάντως με πολλά βρετανικά μέσα, η ανακοίνωση Μπάκιγχαμ ερμηνεύεται ως μια κίνηση ισχυροποίησης του θεσμού της μοναρχίας στη Βρετανία με τη δημιουργία ενός «δρόμου» για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που στο μέλλον θα επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο με τον Χάρι και την Μέγκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι χάρτες-πρόκληση από την Τουρκία που εξαφανίζουν την ΑΟΖ της Κρήτης

Συναγερμός στη NASA: Δύο τεράστιοι αστεροειδείς πλησιάζουν τη Γη

Σχετικές ειδήσεις