ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας για κοροναϊό: Αν υπάρξει κρούσμα, είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε

Κικίλιας για κοροναϊό: Αν υπάρξει κρούσμα, είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στην ετοιμότητα της χώρας μας να αντιμετωπίσει κρούσμα του νέου κοροναϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ .

Η Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο υπουργός, είναι σε θέση να κόψει την αλυσίδα μετάδοσης της ιογενούς πνευμονίας που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας και επελαύνει και στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορωνοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κάθε νοσοκομείο στη χώρα, όπως είπε ο υπουργός, έχει λάβει σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων, εξήγησε πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο κορωνοϊός δεν θα φτάσει στην Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων ενδέχεται να έρθει και στη χώρα μας. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και επισήμανε ότι το υπουργείο θα ανακοινώσει αμέσως αν υπάρξει κρούσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας να φθάνει τους 305. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 14.380 ως το βράδυ του Σαββάτου. Άλλα περίπου 150 κρούσματα της επιδημίας έχουν επιβεβαιωθεί εκτός Κίνας. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί είκοσι δύο κρούσματα – επτά στη Γερμανία, έξι στη Γαλλία, δύο στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Ρωσία, ένα στη Σουηδία, ένα στην Ισπανία και ένα στη Φινλανδία-, θέτοντας σε επιφυλακή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Ευρωπαίων πολιτών. Συνολικά, στην Αμερική, έχουν καταγραφεί έντεκα επιβεβαιωμένα κρούσματα, επτά στις ΗΠΑ και τέσσερα στον Καναδά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Ο πρώτος νεκρός εκτός Κίνας – Κλείνουν τα σύνορα για τους Κινέζους

Νέος κοροναϊός: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και οι κίνδυνοι - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κοροναϊός – Προσοχή: Τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπισή του

Σχετικές ειδήσεις