ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Με μίνι τανκ και drones απολυμαίνουν περιοχές στην Κίνα – Απίστευτες εικόνες

Κοροναϊός: Με μίνι τανκ και drones απολυμαίνουν περιοχές στην Κίνα – Απίστευτες εικόνες
Associated Press

Ακόμα και τηλεκατευθυνόμενα μίνι τανκ έχουν επιστρατεύσει στην Κίνα για την απολύμανση κατοικημένων περιοχών, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του νέου κοροναϊού Covid-19.

Τα τηλεκατευθυνόμενα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου στην πόλη Ταϊγιουάν και επιτρέπουν στους σε εργαζόμενους στον τομέα Υγείας να απολυμάνουν περιοχές που επλήγησαν από την φονική ιογενή πνευμονία, χωρίς να διατρέξουν οι ίδιοι τον κίνδυνο μόλυνσης.

Δείτε φωτογραφίες από τα μίνι τανκ στην gallery:

Τα μίνι τανκ, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, αναπτύσσουν ταχύτητα περίπου 4,3 χλμ/ώρα και μπορούν να απολυμάνουν έκταση έως και 48 στρεμμάτων στο ίδιο διάστημα. Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 200 κιλά απολυμαντικού και ψεκάζουν το υγρό σε ακτίνα οκτώ μέτρων.

Στις επαρχίες Τζιλίν, Σαντόνγκ και Ζεζιάνγκ οι αρχές έχουν επιστρατεύσει και drones για την απολύμανση. Στις εικόνες διακρίνονται τα μη επανδρωμένα σκάφη να ίπτανται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος και να ψεκάζουν περιοχές, όπου έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα.

Δείτε φωτογραφίες από τα drones στην gallery:

Στους 1.868 οι νεκροί στην Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.868 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αυξημένος κατά 98 από την Κυριακή, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας το πρωί της Τρίτης (18/2).

Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, όπου αναφέρθηκαν 93 νεκροί, οι 72 εκ των οποίων στη μεγαλούπολη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε ο COVID-19 το Δεκέμβριο.

Σε όλη την επικράτεια, εντοπίστηκαν 1.886 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, αριθμός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων στην Κίνα μέχρι στιγμής σε 72.436.

Εκτός της Χουμπέι, οι κινεζικές αρχές κατέγραψαν τρεις θανάτους στην επαρχία Χενάν και από έναν θάνατο στις επαρχίες Χεμπέι και Χουνάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αγωνία για την αγαπημένη ηθοποιό – Τα τελευταία νέα για την υγεία της

MEGA τηλεθέαση: Απίστευτο - Δείτε τι νούμερα έκανε στην πρεμιέρα του

Σχετικές ειδήσεις