ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση στην Ιταλία για τα σκουπίδια

Προειδοποίηση στην Ιταλία για τα σκουπίδια
Νέα προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιταλία εκδόθηκε σήμερα, για το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών...

Νέα προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιταλία εκδόθηκε σήμερα, για το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή της Καμπάνιας.

Η ιταλική κυβέρνηση κινδυνεύει να πληρώσει τεράστια πρόστιμα για την αποτυχία της στη διαχείριση του προβλήματος των σκουπιδιών και για τη μη τήρηση της σχετικής συμφωνίας με την ΕΕ.

Στις αρχές της εβδομάδας, επιθεωρητές από το επιχειρησιακό σκέλος της ΕΕ ταξίδεψαν στη Νάπολη, την πρωτεύουσα της Καμπανίας και πιστοποίησαν ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί κατά τα δύο τελευταία χρόνια.

«Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, γιατί θα απαιτηθούν πολλά χρόνια ακόμα για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα απορρίμματα που παράγονται στην Καμπανία - 7.200 τόνοι ημερησίως- πρέπει να τύχουν της κατάλληλης διαχείρισης για να αποτραπούν περαιτέρω κρίσεις», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος για το Περιβάλλον, Γιάνεζ Ποτότσνικ.

Τον Οκτώβριο, είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών της περιοχής και της αστυνομίας. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία νέας χωματερής στην περιοχή τους.

Ροή Ειδήσεων