Εκλογική νοθεία φοβάται τραγουδιστής

Η διαδικασία είναι πολύ πιθανό να σημαδευτεί από «μαζική νοθεία» δήλωσε χθες ο τραγουδιστής Μισέλ Μαρτέλι, πιο γνωστός με το...

Η διαδικασία είναι πολύ πιθανό να σημαδευτεί από «μαζική νοθεία» δήλωσε χθες ο τραγουδιστής Μισέλ Μαρτέλι, πιο γνωστός με το προσωνύμιο «Γλυκός Μίκι», ένας από τους υποψήφιους στις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές που διεξάγονται αύριο στην Αϊτή.


«Αυτές οι εκλογές ασφαλώς δεν πρόκειται να είναι αξιόπιστες. Θα γίνει μαζική νοθεία. Το περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι γι' αυτό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Πορτ-ο-Πρενς.


Ο Μαρτέλι, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις θεωρείται τρίτος επικρατέστερος υποψήφιος με 14%, είπε ότι θα «δεχτεί το αποτέλεσμα» και θα μείνει στο σπίτι του εάν χάσει, τόνισε όμως ότι υπάρχουν άλλοι που δε θα κάνουν το ίδιο. Κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους που θέλουν την «αλλαγή» να πάνε να ψηφίσουν φορώντας λευκά.


Στις κάλπες καλούνται αύριο, σύμφωνα με στοιχεία της μεταβατικής εκλογικής επιτροπής, 4.714.112 εκλογείς, εκ των οποίων 1.916.942 είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας της χώρας της Καραϊβικής. Θα ψηφίσουν σε 11.181 εκλογικά τμήματα. Η Αϊτή έχει περίπου 9 εκατ. κατοίκους.


Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν τα σύνορα με την Δομινικανή Δημοκρατία για 48 ώρες, σήμερα και αύριο.

Εκκλήσεις είχαν διατυπωθεί να αναβληθεί η διαδικασία λόγω της επιδημίας χολέρας που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα -μερικούς μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό ο οποίος στοίχισε κάπου 300.000 νεκρούς-, αλλά και εξ αιτίας των βίαιων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.