ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θρίλερ με τη γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Αλεξάνδρα: Ιχνηλατούνται οι επαφές της

Κορονοϊός - Θρίλερ με τη γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Αλεξάνδρα: Ιχνηλατούνται οι επαφές της
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:  Συναγερμός έχει σημάνει στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκειμένου να εντοπιστούν οι επαφές της γυναίκας που νοσηλευόταν στο «Αλεξάνδρα» και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα μετέβη από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα στο νοσοκομείο προκειμένου να γεννήσει με καισαρική τομή.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης (31/03), ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας,γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Ακόμη, όπως είπε, μία γυναίκα που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η οποία διαμένει μαζί της εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητική.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έλαβε χώρα προχθές και αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος, ενώ ο πατέρας του μωρού, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, είναι θετικός στον ιό. Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο. Στη δομή, φιλοξενούνται 2.700 άνθρωποι, ενώ έχουν ληφθεί ήδη περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο και γι αυτό το λόγο ιχνηλατούνται λεχώνες και βρέφη, ενώ 10 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, ωστόσο, άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.