Εμπιστεύεται τη γαλλική δικαιοσύνη η Κάρλα Μπρούνι

Σε επιστολή της προς τη μητέρα Ιταλού κρατουμένου, που πέθανε στις 26 Αυγούστου σε φυλακή στη νότια Γαλλία, η Κάρλα Μπρούνι...

Σε επιστολή της προς τη μητέρα Ιταλού κρατουμένου, που πέθανε στις 26 Αυγούστου σε φυλακή στη νότια Γαλλία, η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, τη διαβεβαιώνει ότι «η γαλλική δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη ότι θ’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες τις δικές σας και των ιταλικών αρχών», επισημαίνει η Κάρλα Μπρούνι απαντώντας στη γραπτή έκκληση που απηύθυνε στις 17 Οκτωβρίου η Τσίρα Αντινιάνο, μητέρα του Ντανιέλε Φραντσέσκι, για «δικαιοσύνη» σχετικά με το θάνατο του 31χρονου γιου της.

«Γίνονται επαφές προς την κατεύθυνση αυτή», διαβεβαιώνει η Κάρλα Μπρούνι σε επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στον ιταλικό τύπο.

H οικογένεια του ιταλού ξυλουργού, πατέρα ενός αγοριού εννέα ετών, ο οποίος κρατείτο στη γαλλική φυλακή από τον Μάρτιο επειδή χρησιμοποίησε πλαστή τραπεζική κάρτα σε καζίνο, δεν έχει σταματήσει να ζητεί εξηγήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Ντανιέλε Φραντσέσκι, ο οποίος επισήμως αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ,Φράνκο Φρατίνι, χρειάστηκε να μεσολαβήσει για να επαναπατριστεί η σορός για μια δεύτερη νεκροψία.

Στη Γαλλία, η εισαγγελία αποφάσισε στις αρχές Σεπτεμβρίου να ανοίξει έρευνα για τις αιτίες θανάτου του ιταλού κρατουμένου.