ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ποιο είναι το τραγούδι που αφιέρωσε ο Τσιόδρας στην Ιταλία

Κορονοϊός: Ποιο είναι το τραγούδι που αφιέρωσε ο Τσιόδρας στην Ιταλία
INTIME NEWS

Ένα τραγούδι-«σύμβολο» της σκληρής μάχης της Ιταλίας με τον κορονοϊό αφιέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στον σκληρά δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου για την πανδημία έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους γείτονες μας με στίχους από το ιταλικό τραγούδι «Rinascerò, rinascerai» (Θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς).

«Rinascerò, rinascerai Ιταλία. Θα ξαναγεννηθούμε όλοι μαζί, μέσα από αυτή την επώδυνη εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιταλοί μουσικοί Roby Facchinetti και Stefano D'Orazio παραχώρησαν όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού τους "Rinascerò, rinascerai" - στο οποίο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας- στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στα 124.632 τα κρούσματα στην Ιταλία

Μικρή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καταγράφουν οι θάνατοι στην Ιταλία, ωστόσο όπως λένε οι ειδικοί «δεν έχουμε βάλει τον εχθρό στη γωνία, η μάχη συνεχίζεται». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών αρχών, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 124.632 και, μέχρι το Σάββατο, οι νεκροί έφτασαν τους 15.362. Παράλληλα, 20.996 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 49.118 και οι νεκροί 8.656 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 16.540 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 977. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.824, με 607 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να σημειώνει ελαφρά αύξηση . Ο αριθμός των νεκρών, όμως, μειώνεται, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο οι ασθενείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 766 . Συγκρατημένη αισιοδοξία, επίσης, δημιουργεί το ότι περιορίσθηκε ελαφρά και ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Σχετικές ειδήσεις