ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Υπουργός έσπασε την καραντίνα και πήγε για μπάνιο (pics)

Σάλος: Υπουργός έσπασε την καραντίνα και πήγε για μπάνιο (pics)
Pixabay

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Υπουργός Υγείας υποβιβάστηκε, καθώς αγνόησε τις οδηγίες για την καραντίνα και πήγε με την οικογένειά του σε παραλία.  

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος, είχε φωτογραφηθεί να κάνει mountain bike, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι του. Τότε είχε απολογηθεί για το συμβάν, παραδεχόμενος ότι επέδειξε κακή κρίση σε μια στιγμή που όλοι έχουν κληθεί να μείνουν στο σπίτι.

Όμως δεν ήταν το μόνο του λάθος. Το πρώτο σαββατοκύριακο της καραντίνας αποφάσισε να πάει με την οικογένειά του σε παραλία που απέχει 20 χιλιόμετρα από το σπίτι του. Η κυβερνητική οδηγία είναι πως οι πολίτες πρέπει να βγαίνουν μόνο για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων, ή σύντομη άσκηση κοντά στο σπίτι.

Ο ίδιος αποκάλυψε το νέο ατόπημά του- δηλώνοντας ότι υπήρξε «ηλίθιος»- καθώς σήμερα θα εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής για τον κορονοϊό, υποχρεωμένος να παρέχει «την πλήρη εικόνα της δραστηριότητάς μου εκτός σπιτιού κατά τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού επιπέδου 4».

Δείτε ποιος είναι στη gallery:

Άρντερν: Θα πληρώσει το τίμημα

Η Τζασίντα Άρντερν κράτησε τον Κλαρκ στη θέση του υπουργού Υγείας- λόγω της κρίσης του κορονοϊού- αλλά τον καθαίρεσε από αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ενώ τον έριξε στο τέλος της σειράς κατάταξης των υπουργών.

«Υπό κανονικές συνθήκες, θα απέπεμπα τον υπουργό Υγείας. Αυτό που έκανε ήταν λάθος και δεν υπάρχουν δικαιολογίες», τόνισε η πρωθυπουργός.

«Τώρα όμως, προτεραιότητά μου είναι η συλλογική μάχη μας ενάντια στον κορονοϊό. Δεν μπορούμε να έχουμε τεράστια αναστάτωση στον τομέα της υγείας ή στον τρόπο αντιμετώπισης. Για αυτό τον λόγο και μόνο, θα διατηρήσει τον ρόλο του. Αλλά πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα. Παραβίασε τους κανονισμούς», ξεκαθάρισε η Άρντερν.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι πολίτες της χώρας περιμένουν από τους υπουργούς να τηρούν τους κανονισμούς που οι ίδιοι έχουν θέσει. Στη Νέα Ζηλανδία έχουν εντοπιστεί 1.160 κρούσματα του κορονοϊού και έχει καταγραφεί ένας θάνατος.

Πηγή: The Guardian

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: «Βόμβα» από επιστήμονες - Τι θα αποκαλύψει την πραγματική εξάπλωση του ιού

Κορονοϊός: Έχετε ανοσία στον ιό; Τα καλά νέα (pics)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις