ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Β. και Ν. Κορέας

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Β. και Ν. Κορέας
Ανταποκριτές αναφέρουν ότι όσοι βρίσκονται στο νησί Γιονπιόνγκ της Νότιας Κορέας....

Ανταποκριτές αναφέρουν ότι όσοι βρίσκονται στο νησί Γιονπιόνγκ της Νότιας Κορέας, κοντά στη Βόρεια Κορέα έλαβαν διαταγή να σπεύσουν στα καταφύγια. Στο νησί--το οποίο βομβάρδισε αυτή την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ--ακούστηκαν εκρήξεις από πυρά πυροβολικού.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε σήμερα Κυριακή ότι η Βόρεια Κορέα τοποθέτησε πυραύλους εδάφους-εδάφους σε θέσεις στην Κίτρινη Θάλασσα και μετακίνησε πυραύλους εδάφους-αέρος κοντά στην "πρώτη γραμμή". Ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις σε περίπτωση που γίνουν παραβιάσεις των χωρικών της υδάτων.

Η εντολή προς τους κατοίκους της νήσου Γιονπιόνγκ, αποσύρθηκε, περίπου σαράντα λεπτά αφότου εκδόθηκε. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, κάτοικοι και δημοσιογράφοι βγήκαν από τα αμπρί μετά την άρση της προειδοποίησης περίπου στις 11:57 [04:57 ώρα Ελλάδας].

Τα αίτια που εκδόθηκε η εντολή δεν έγιναν επίσημα γνωστά από το στρατό, ωστόσο το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι υπήρξαν πυρά πυροβολικού κοντά στην περιοχή. Επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού, το Yonhap ανέφερε ότι "ακούστηκαν εκρήξεις από πυρά πυροβολικού στη νήσο" και ότι "υπήρξαν 'ενδείξεις ότι σημειωνόταν βομβαρδισμός'".

Ροή Ειδήσεων