Ένα εκ. δολάρια για την εξιχνίαση φόνου

Έξι άτομα θα διεκδικήσουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο πρόσφερε η πολιτεία της Βικτώρια για να βρεθεί ο...

Έξι άτομα θα διεκδικήσουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο πρόσφερε η πολιτεία της Βικτώρια για να βρεθεί ο δολοφόνος της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή.

Ανάμεσά τους είναι και ο καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών, δικηγόρος Άντριου Φρέϊζερ, η μαρτυρία του οποίου ήταν καθοριστικής σημασίας για την καταδίκη σε ισόβια, του κατά συρροή δολοφόνου Πίτερ Ντούπας.

Οι αρχές της Βικτώρια θα περιμένουν να λήξει η ημερομηνία υποβολής έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Π. Ντούπας, σε 28 μέρες, και τότε θα αποφασίσουν σε ποιους θα μοιράσουν τα χρήματα.

Η Μερσίνα Χαλβατζή δολοφονήθηκε πριν 13 χρόνια στο κοιμητήριο Φόκνερ της Μελβούρνης όταν επισκέφθηκε τον τάφο της γιαγιάς της.

Ο δολοφόνος της, Πίτερ Ντούπας, τον οποίο το δικαστήριο χαρακτήρισε "διαβολικό και ψυχοπαθή" καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο της Μερσίνας ενώ έχει καταδικαστεί άλλες δυο φορές σε ισόβια για τον θάνατο άλλων δυο γυναικών και είναι ύποπτος για το θάνατο ακόμα τριών.