ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές τις προστατευτικές μάσκες σίγουρα δεν τις έχετε ξαναδεί - Δε φαντάζεστε τι κάνουν (pics)

Αυτές τις προστατευτικές μάσκες σίγουρα δεν τις έχετε ξαναδεί - Δε φαντάζεστε τι κάνουν (pics)

Ίσως οι πιο ευφάνταστες μάσκες που έχουμε δει.

Εν μέσω πανδημίας, οι προστατευτικές μάσκες έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να τις φτιάξουν μόνοι τους, ενώ στο εμπόριο υπάρχει πλέον ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Μαγικές μάσκες όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ξαναδεί. Την ιδέα είχε η Stefanie Hook, μία καλλιτέχνης από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι μάσκες της είναι εμπνευσμένες από τον Harry Potter και ενώ με την πρώτη ματιά μοιάζουν αρκετά συνηθισμένες, σταδιακά αλλάζουν χρώμα και εμφανίζεται πάνω τους ο μαγικός χάρτης του δημοφιλούς μάγου.

Για να δείξει τις «μαγικές» τους ιδιότητες, η Stefanie ανέβασε ένα βίντεο με την ίδια να φοράει μία από αυτές. Στην αρχή, πράγματι, η μάσκα μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη, όταν όμως περνάνε μερικά δευτερόλεπτα, η μάσκα αλλάζει χρώμα και αποκαλύπτει το «κρυμμένο» σχέδιο.

Το βίντεο ανέβηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok και έχει ήδη γίνει viral έχοντας μέχρι στιγμής πάνω από 2 εκατομμύρια views και αρκετές αναδημοσιεύσεις στα social media.

https://www.instagram.com/p/CAZJzFipjHZ

Όπως ανέφερε η καλλιτέχνης στο boredpanda.com, το μυστικό βρίσκεται στα υφάσματα και στην αναπνοή.

«Έβλεπα κάποια στιγμή στην καραντίνα τη σκηνή με τον Harry Potter και τον χάρτη και ξαφνικά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω και εγώ αυτό. Δε φοβάμαι να πειραματιστώ με διαφορετικές υφές και υφάσματα.»

Η Stefanie με αυτήν της την ιδέα ελπίζει να φτιάξει τη διάθεση του κόσμου και να εμπνεύσει και άλλους για να κάνουν αντίστοιχα δημιουργικά πράγματα. Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, οι γνώσεις της πάνω στην ραπτική δεν είναι πολλές, ούτε έχει ακριβό εξοπλισμό. Αυτό που μετράει σύμφωνα με την καλλιτέχνη, είναι η έμπνευση και η όρεξη για δημιουργία.

Για την κατασκευή της κάθε μάσκας, χρειάζονται περίπου δεκαεπτά ώρες και όλη τη διαδικασία κατασκευής τους την κάνει μόνη της. Οι μαγικές μάσκες γρήγορα έγιναν ανάρπαστες και έχουν ήδη βγει sold out. Η Stefanie ετοιμάζει πυρετωδώς καινούρια παρτίδα η οποία θα είναι πάλι διαθέσιμη από τέλη Μαΐου στο ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει φτιάξει η ίδια.

Όπως επισημαίνει και η Stefanie, οι μάσκες αυτές δεν προορίζονται για χρήση σε χειρουργικό χώρο, καθώς δεν προσφέρουν αντιμικροβιακή προστασία, σίγουρα όμως μπορούν να φτιάξουν τη διάθεση και να χαρίσουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.