ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Καλλιθέα: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

 Νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε 34χρονη κοπέλα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται η στιγμή, όπου μετά την επίθεση, η 34χρονη κοπέλα φέροντας εγκαύματα από το καυστικό υγρό, βγαίνει τρέχοντας από την πολυκατοικία για να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου είναι το φαρμακείο.

Τρέχοντας και ουρλιάζοντας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η 34χρονη βγαίνει στον δρόμο και πηγαίνει για να αναζητήσει βοήθεια.

Η κάμερα που κατέγραψε τις εικόνες βρίσκεται έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία δέχτηκε επίθεση η 34χρονη γυναίκα.

Σημειώνεται ότι ούτε σε αυτό το βίντεο απεικονίζεται η δράστης.

Τα τελευταία νέα της υγείας της 34χρονης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Open, η 33χρονη έφυγε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Συνοδευόμενη από τη μητέρα της, μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά στο Θριάσιο, όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων. Τα νέα είναι ευχάριστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφού οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μάτι της κοπέλας, ωστόσο θα υπάρχει μια απώλεια όρασης. Υπάρχουν βέβαια αρκετά εγκαύματα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο της 33χρονης, τα οποία οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Η Αστυνομία έχει στρέψει τις έρευνές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε η 33χρονη και στον πολύ κλειστό φιλικό της περίγυρο. Ήδη έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας το υλικό για να μπορέσουν να δουν κάτι παραπάνω από τις τελευταίες κινήσεις και από το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Έτσι επιτέθηκε η γυναίκα με τα μαύρα στην 34χρονη

Η άτυχη κοπέλα στις 9:30 το πρωί μπήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργάζεται. Σταμάτησε στο ασανσέρ και ξαφνικά από το υπόγειο εμφανίστηκε μια μαυροντυμένη γυναίκα με μάσκα στο πρόσωπο η οποία της έριξε καυστικό υγρό.

Τα ίχνη από το βιτριόλι υπάρχουν παντού στον χώρο. Στον τοίχο, στην πόρτα του ασανσέρ, ενώ το μάρμαρο στο πάτωμα έχει κυριολεκτικά καταστραφεί από το καυστικό υγρό. Τα σημάδια αυτά δείχνουν το μένος της δράστιδος απέναντι στο θύμα. Η ποσότητα του υγρού που έριξε στην 34χρονη ήταν πολύ μεγάλη και δείχνει ότι της είχε στήσει καρτέρι και ήθελε να της κάνει κακό.

Μετά την επίθεση το θύμα άρχισε να ουρλιάζει από το σοκ και τον πόνο. Βγήκε έξω, πήγε στο κοντινό φαρμακείο, όπου της είπαν ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Τα ρούχα της είχαν λιώσει και ήταν μόνο με τα εσώρουχά της.

Πώς έφυγε η δράστης

Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και σύμφωνα με τον άνθρωπο που πρώτος τη βοήθησε μετά την επίθεση, κάποιοι υπάλληλοί του είπαν πως είδαν μια άλλη γυναίκα να βγαίνει από την είσοδο και να εξαφανίστηκε.

Το πιθανότερο είναι η γυναίκα αυτή, να ήταν η δράστις, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση και τον πανικό που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή, καθώς όλοι είχαν πέσει πάνω από την 34χρονη και κατάφερε να διαφύγει. Άλλωστε δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγει από τον τόπο της επίθεσης. Ή θα πήγαινε στο υπόγειο με κίνδυνο να την πιάσει η αστυνομία, ή θα έβγαινε από την είσοδο της πολυκατοικίας.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει και να συλλάβει την γυναίκα που σχεδίασε και εκτέλεσε τη φρικτή αυτή επίθεση.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν προσανατολίσει τις έρευνες τους στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου.

Το ενδεχόμενο να δώσει κατάθεση και να περιγράψει τα όσα έγιναν λίγο πριν την επίθεση αλλά και το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση, δεδομένης της κατάστασης της 34χρονης.

Μέσα από το κινητό της θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα αλλά και αν έχει διαφορές με άτομα από τον περίγυρό της.

Επίσης, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις επαφές με τις οποίες είχε πιο συχνά επικοινωνία μήπως και καταφέρουν μέσα από αυτά τα πρόσωπα να συμπληρώσουν το παζλ των ατόμων θα ήθελαν να της κάνουν κακό.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν φίλους ή συναδέλφους με τους οποίους να ήταν πολύ κοντά η γυναίκα και που ίσως να γνωρίζουν ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει κακό.

Αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο για μια καταγγελία που ήθελε τις δύο γυναίκες να διαπληκτίστηκαν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες που κατέγραψαν τη διαφυγή της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Αναζητούν τον τρόπο που έφυγε από το σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεσή της αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει τις πρώτες τους καταθέσεις τόσο η μητέρα και ο αδερφός του θύματος όσο και άτομα από το φιλικό της περιβάλλον.

Τα πρώτα λόγια της Ιωάννας

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτήριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη γυναίκα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες της 34χρονης στη gallery που ακολουθεί:

«Είχαν λιώσει τα μαλλιά και τα ρούχα της»

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η φαρμακοποιός που έσπευσε να βοηθήσει το θύμα ανέφερε:

«Ήταν ανατριχιαστικό το θέαμα. Έτρεξα να την βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ακόμα την έχω εικόνα. Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Τα μαλλιά της και ακόμα και τα γυαλιά που φορούσε είχαν λιώσει. Μπήκε στο μπάνιο του φαρμακείου να βγάλει τα ρούχα της και να ρίξει νερό πάνω της», περιέγραψε η κυρία Μαρία Παλαντζά και πρόσθεσε «Είχαν λιώσει τα ρούχα της και πόναγε. Τα χημικά εγκαύματα είναι τα χειρότερα».

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει κατάστημα δίπλα από το φαρμακείο, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον τόπο εργασίας της 34χρονης, είδε την κοπέλα γυμνή και τυλιγμένη με μια ποδιά από κουρείο, μόνο με το εσώρουχό της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος, του έκανε εντύπωση που μάλλον από το σοκ δεν φώναζε.

Δείτε τι είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στη gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φόροι, επιδόματα και τουρισμός: Όλα τα μέτρα στήριξης - Έτσι θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας

Σχετικές ειδήσεις