ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι απαντήσεις του Μητσοτάκη για Έβρο και ανασχηματισμό-εκλογές - «Δεν είμαι τακτικιστής»

Οι απαντήσεις του Μητσοτάκη για Έβρο και ανασχηματισμό-εκλογές - «Δεν είμαι τακτικιστής»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR είπε πολλά. Δύο, όμως είναι αυτά που μένουν από πλευράς πολιτικής επικαιρότητας. Ο Έβρος και τα σενάρια για εκλογές και ανασχηματισμό.

Τα τελευταία 24ωρα η κομματική αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο» με αφορμή την δήθεν κατάληψη εδάφους στον Έβρο από τους Τούρκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε πύρινες ανακοινώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προέβη σε λεκτικά μπρος-πίσω και το θέμα έφτασε τελικά να σχολιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην ίσως πιο σημαντική απορία για όποιο έχει παρακολουθήσει την υπόθεση. Για το διάβημα του ΥΠΕΞ, το οποίο όπως είπε «έγινε γιατί κάποια στιγμή βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή, όπως συμβαίνει συχνά στο παρελθόν. Έγινε για να μειωθεί το ενδεχόμενο μιας αυξανόμενης έντασης σε μια περιοχή όπου είχαμε φαινόμενα έντασης, τους τελευταίους μήνες».

Το ζήτημα εν προκειμένω είναι, όμως, δεν είναι το περιστατικό το οποίο διαψεύδεται τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από πολίτες και παράγοντες στον Έβρο, αλλά στην επισήμανση του πρωθυπουργού πως «είναι ενδιαφέρουσα η στροφή κάποιων οι οποίοι μας έλεγαν ότι πρέπει να κρατάμε τα σύνορά μας ανοιχτά και σήμερα εμφανίζονται ως υπερπατριώτες που υιοθετούν τι; Ένα ψευδές δημοσίευμα μιας αγγλικής εφημερίδας. Γιατί από εκεί ξεκίνησε όλη η υπόθεση. Χρειάζεται, λοιπόν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να θέσει την αξιωματική αντιπολίτευση προ των ευθυνών της για την επιλογή της να συνταχθεί με τις πληροφορίες που μιλούσαν για κατάληψη ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους.

Από την άλλη, όσο κι αν σε κάποιους τα εθνικά θέματα είναι ψηλά στην ατζέντα, την πολιτική επικαιρότητα την διαμορφώνει η οικονομία και αυτή είναι παράγοντας πολιτικών εξελίξεων. Έτσι, λόγω της πανδημίας και φυσικά της οικονομικής αναδιάταξης που συντελείται το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν πληροφορίες για σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για ανασχηματισμό ή ακόμα και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το Newsbomb.gr, πρώτο αποκάλυψε, αυτό που επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά την διαρροή των κυβερνητικών κύκλων διάψευσης των περί ανασχηματισμού, το Newsbomb.gr μετέφερε το παρασκήνιο των διεργασιών και των σκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου που θέλουν τον πρωθυπουργό προς το παρόν να μην έχει στα πλάνα του αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος, η οποία και τοποθετείται κάπου μετά το καλοκαίρι και το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

Επ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως δεν βλέπει τον λόγο να προχωρά σε ανασχηματισμό γιατί «δεν είναι του παρόντος γιατί θεωρώ ότι βασικά η Κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά». Συμπλήρωσε δε πως «κάποια στιγμή θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός» για να καταλήξει λέγοντας πως «τα στελέχη δοκιμάζονται και να έχουν κάποιο χρόνο να αποδείξουν ότι αξίζουν. Το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτουμε σκοπεύω να το επενδύσω, όχι να το σπαταλήσω».

Όσον αφορά δε τις εκλογές; Ο πρωθυπουργός ήρθε να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο τα όποια σενάρια κυκλοφορούσαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκλογές γιατί και για ποιο λόγο; Επειδή προηγούμαστε με 20 μονάδες; Η ελληνική κοινωνία πιστεύω ότι περιβάλλει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά με αρκετή εμπιστοσύνη. Και το κάνει επειδή πιστεύει ότι δεν είμαι τακτικιστής. Είμαστε κυβέρνηση 10 μηνών και γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η «μαυροφορεμένη» στην Ιωάννα – Πού στρέφονται οι έρευνες

Σχετικές ειδήσεις