ΚΟΣΜΟΣ

Ιzaak Miller: Ο 4χρονος με IQ 154 που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο (pics & vid)

Ιzaak Miller: Ο 4χρονος με IQ 154 που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο (pics & vid)
YouTube

Είναι μέλος της Mensa, ξέρει το αλφάβητο τριών γλωσσών και η ευφυΐα του συγκρίνεται με εκείνη του Mozart και του Einstein.

Ο λόγος για τον Izaak Miller, το τετράχρονο αγόρι του οποίου η ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Το «παιδί-θαύμα» έμαθε μόνο του να διαβάζει βιβλία σε ηλικία μόλις δύο ετών, ενώ μπορεί να γράψει και να διαβάσει αγγλικά, αραβικά και ελληνικά, παρόλο που δεν έχει αραβική ή ελληνική καταγωγή.

Το αγοράκι έχει έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και τώρα ζήτησε από τους γονείς του και ένα βιβλίο με το ρώσικο αλφάβητο. Το ταλέντο του μικρού Izaak ήταν μία έκπληξη και για τη μητέρα του, Michelle:

«Δεν έχω άλλο παιδί, οπότε σοκαρίστηκα όταν μία μέρα μπορούσε να διαβάσει. Ήταν κάτι περισσότερο από το να είσαι έξω μαζί του και να διαβάζει πινακίδες στο λεωφορείο και το μετρό ή ονόματα σταθμών και οδηγίες σε αφίσες όπως "παρακαλώ καθίστε"».

Η 32χρονη μαμά είπε στις δασκάλες του στον παιδικό σταθμό ότι ο γιος της γνωρίζει τον αραβικό αλφάβητο επειδή νόμιζαν ότι έγραφε ακαταλαβίστικα πράγματα. Όσο για τον κόσμο που βλέπει ένα τόσο μικρό παιδί να μπορεί να διαβάζει, η Michelle δήλωσε ότι οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται και ότι συχνά όταν περπατάνε έξω από το σπίτι του, τους σταματάνε για να τον συγχαρούν.

Στις δεξιότητες του τετράχρονου αγοριού συγκαταλέγονται επίσης ότι μπορεί να μετρήσει από το ένα μέχρι το δέκα στα ισπανικά,ότι γνωρίζει όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και μάλιστα με σειρά μεγέθους και ότι μπορεί να πει απ' έξω και τις 50 Πολιτείες της Αμερικής. Την περίοδο της καραντίνας, αγαπημένη του δραστηριότητα ήταν τα πειράματα φυσικής με υλικά που είχαν σπίτι όπως μαγειρική σόδα, χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξύδι, ενώ στα γενέθλιά του ζήτησε ένα τηλεσκόπιο.

O Ιzaak πριν ένα χρόνο έκανε το τεστ Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler με τον εκπαιδευτικό ψυχολόγο dr Peter Congton, ο οποίος στην έκθεσή του τον χαρακτήρισε ως «παιδί πολύ ανώτερης γενικής νοημοσύνης».

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση μαζί με ένα τεστ ΙQ στο οποίο υποβλήθηκε, ήταν αυτά που εξασφάλισαν στο τετράχρονο αγόρι μία θέση στη Mensa, της οποίας μέλη οι πιο ευφυείς άνθρωποι στον κόσμο. Το IQ του μικρού Ιzaak είναι 154 και είναι το υψηλότερο IQ για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Τα τεστ της Mensa δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε παιδιά κάτω των δέκα ετών, για αυτό και στην περίπτωση του Izaak χρειάστηκε να ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία από ειδικούς που συνεργάζονται με το γνωστό κλαμπ των διανοούμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεότερο μέλος της Mensa που υπήρξε ποτέ ήταν δύο ετών και τεσσάρων μηνών τη στιγμή της συμμετοχής του.

O dr Peter Congton, συνέστησε το «αγόρι-θαύμα» να υποβληθεί ξανά σε τεστ IQ σε μερικά χρόνια για να δουν πώς εξελίσσεται ο δείκτης ευφυΐας του. Πάντως όλα δείχνουν ότι ο μικρός Izaak θα κάνει σπουδαία πράγματα στο μέλλον και το επίπεδο ευφυΐας του συγκρίνεται με αυτό του Albert Einstein και του Mozart.