ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεψαν iPhone και... την πάτησαν: Δείτε τι έπαθαν

Έκλεψαν iPhone και... την πάτησαν: Δείτε τι έπαθαν
Pixabay

Στις λεηλασίες καταστημάτων που σημειώθηκαν στις επεισοδιακές διαδηλώσεις σε πόλεις των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Φλόιντ, την... τιμητική τους είχαν και καταστήματα της Apple, από τα οποία κλάπησαν αρκετά iPhone.

Ωστόσο, όσοι νόμιζαν ότι έτσι θα αποκτούσαν ένα το κινητό τηλέφωνο την πάτησαν και μάλιστα χοντρά, καθώς η Apple έχει εγκατεστημένο στις συσκευές της ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, άτομα που βρέθηκαν να έχουν στα χέρια τους κλεμένα iPhone διαπίστωσαν ότι οι συσκευές δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και ότι η Apple τους καλούσε να τα επιστρέψουν στα καταστήματα, καθώς τους παρακολουθούσε.

Δείτε εικόνες από τις λεηλασίες καταστημάτων στις ΗΠΑ στη Gallery:

«Παρακαλώ επιστρέψτε στην Apple στη Walnut Street» έγραφε το προειδοποιητικό μήνυμα που εστάλη σε iPhone και δημοσιεύθηκε στο Twitter. «Η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται. Οι τοπικές αρχές θα ενημερωθούν», ανέφερε ακόμη το μήνυμα.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει θέματα ασφάλειας.

Το σύστημα αυτό δεν είναι κάτι καινούριο που αφορά τις διαδηλώσεις που σαρώνουν τις ΗΠΑ και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν λεηλασίες καταστημάτων. Η Apple, σύμφωνα με το CNN, έχει εδώ και καιρό ειδικό λογισμικό στα iPhone που εκτίθενται στα καταστήματα, προκειμένου να εντοπίζονται οι κλεμμένες συσκευές. Αυτό το λογισμικό δεν υπάρχει στα τηλέφωνα που αγοράζουν οι πελάτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος: Έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία