Δεν πτοείται ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Την πρόθεση του να οδηγήσει το κόμμα του Φιάνα Κόουεν στις επόμενες εκλογές, μετά από την έγκριση οικονομικής βοήθειας προς...

Την πρόθεση του να οδηγήσει το κόμμα του Φιάνα Κόουεν στις επόμενες εκλογές, μετά από την έγκριση οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα του από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε την Κυριακή ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση RTE ο κ. Κόουεν δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένος στη διενέργεια εκλογών και ότι θα ηγείται του κόμματος του.

Σε ερώτηση εάν εξακολουθεί να πιστεύει , όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι είναι ο καλύτερος ηγέτης για το Φιάνα Φέιλ , απάντησε: "Είμαι ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματος και το πιστεύω. Βεβαίως και το πιστεύω".

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι εκλογές στην Ιρλανδία κρίθηκαν αναπόφευκτες αφού ο μικρός σύμμαχος του κυβερνώντος Φιάνα Φέιλ, οι Πράσινοι απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό μόλις περάσει από τη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Σφυγμομετρήσεις στο μεταξύ δείχνουν ότι ο κ. Κόουεν είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρωθυπουργός στην σύγχρονη ιρλανδική ιστορία αφού μεταξύ άλλων κατηγορείται εκτός των λαθών του που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και για την ανεργία που την παρέλαβε στο 4% και την πήγε στο 14%.