ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Ανατροπή-Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ο Γερμανός παιδόφιλος

Μικρή Μαντλίν: Ανατροπή-Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ο Γερμανός παιδόφιλος

Το δράμα της οικογένειας Μακάν φαίνεται πως δεν έχει τέλος.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, ωστόσο σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Γερμανός παιδόφιλος αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.

Οι Αρχές είχαν αρχίσει να οδηγούνται στον Μπρίκνερ εδώ και τρία χρόνια, μετά την σύλληψή του για τον βιασμό μιας 72χρονης, ενώ ο ίδιος φέρεται να είπε σε φίλο του ανήμερα της 10ης επετείου της εξαφάνισης της Μαντλίν πως ήταν εκείνος που την σκότωσε!

1_Christian-B.jpg
Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ

Όλα τα στοιχεία σιγά-σιγά αρχίζουν και «δένουν» τον Μπρίκνερ με την εξαφάνιση και, δυστυχώς, την δολοφονία της Μαντλίν ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται η Sun, ο Γερμανός δεν δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας.

«Αν είναι εκείνος ο υπεύθυνος για την εξαφάνιση της Μαντλίν και ομολογήσει, τότε θα τελειώσει άμεσα η ιστορία. Αλλά μέχρι στιγμής δεν λέει τίποτα στους ανακριτές. Μπορεί οι γονείς της Μαντλίν να περιμένουν εβδομάδες, μπορεί και μήνες μέχρι να πει κάτι ο Μπρίκνερ», αναφέρει η Sun.

Το δωμάτιο του τρόμου - Από εδώ την απήγαγε ο Γερμανός παιδόφιλος

Μοιάζει με ένα ειδυλλιακό μέρος. Ένα απλό δωμάτιο όπου μπορείς να ξεκουραστείς πριν την βραδινή σου εξόρμηση ή το μπάνιο σου. Όμως για την οικογένεια Μακάν, είναι το δωμάτιο όπου σταμάτησε ο χρόνος, όπου χάθηκε η μικρή Μαντλίν.

Ενώ οι Αρχές φαίνεται πως πλησιάζουν στην λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Μαντλίν από το δωμάτιο του ξενοδοχείο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η Daily Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από το θέρετρο, όπου ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρούκνερ, απήγαγε το παιδί.

Στις 3 Μαΐου του 2007, η Μαντλίν Μακάν ξάπλωσε. Οι γονείς της, Τζέρι και Κέιτ πήγαν σε κοντινό εστιατόριο και ανά μισή ώρα πήγαιναν να δουν αν είναι καλά η Μαντλίν και τα δίδυμα αδερφάκια της.

Όμως η Μαντλίν δεν ήταν εκεί. Για 13 χρόνια, η βρετανική αστυνομία και ειδικά κλιμάκια αναζητούσαν τα ίχνη της. Σήμερα, το 2020, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, σεσημασμένος βιαστής, κλέφτης, έμπορος ναρκωτικών και παιδόφιλος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος και μέσα στις επόμενες ημέρες η αλήθεια για την τύχη της Μαντλίν θα αποκαλυφθεί.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εικόνες μέσα από το δωμάτιο, όπου απήχθη η Μαντλίν:

Συνδέουν τον Γερμανό παιδόφιλο και με άλλο κοριτσάκι

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών και για την εξαφάνιση της μικρής Ίνγκα - η οποία εξαφανίστηκε Μάιο, όπως και η μικρή Μαντλίν αλλά 8 χρόνια αργότερα - μπαίνει ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρίκνερ. Ο ίδιος είχε δηλώσει «Θέλω να αρπάξω κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσω λίγες ημέρες».

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις ημέρες που απομένουν στην φυλακή για τον 43χρονο, όπως αναφέρει η DailyMail. Πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ίσως αποφυλακιστεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής που του έχει επιβληθεί για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία.

Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και την δολοφονία της μικρής Μαντλίν συνδέθηκε σήμερα με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα Γκεχρίκε από το Diakoniewerk Wilhelmshof στην Σαξονία, μια εξαφάνιση που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί.

Η Ίνγκα εξαφανίστηκε στις 2 Μαΐου 2015 σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του 43χρονου.

Την ίδια ώρα, έγγραφα που φέρνει στο φως το Spiegel περιγράφουν πως ο Μπρίκνερ φαντασιωνόταν σε τσατ στο ίντερνετ την απαγωγή και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Φέρεται να είπε σε γνωστό του ότι ήθελε «να αρπάξει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για ημέρες» και ότι θα ήταν πιο ασφαλές να καταστρέψει μετά τα στοιχεία.

Η μικρή Ίνγκα, αποκαλείται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως η «γερμανίδα Μαντλίν» και όπως αποκαλύπτουν οι αρχές τον Φεβρουάριο του 2016 προσπάθησαν να συνδέσουν τον Μπρίκνερ με την συγκεκριμένη εξαφάνιση.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν σπίτι του έναν υπολογιστή που περιείχε παιδική πορνογραφία και λέγεται ότι δεν είχε άλλοθι την ημέρα της εξαφάνισης της Ίνγκα. Όμως, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, οι έρευνες δεν συνεχίστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ίνγκα, ήταν σε ένα δάσος με την οικογένειά της και άλλους φίλους και έκαναν μπάρμπεκιου την μέρα της εξαφάνισής της. Στις έρευνες που έγιναν εκείνες τις ημέρες για να την βρουν συμμετείχαν πάνω από 500 άνθρωποι.

Ο Μπρίκνερ από το 2014 και αφού είχε εγκαταλείψει την Πορτογαλία λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, έμενε σε ένα σπίτι στο Braunschweig, κοντά στο Ανόβερο.

Το σενάριο με τον νέο ύποπτο και η απάντηση της οικογένειας

Η ταυτοποίηση ενός νέου υπόπτου στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας Μάντλιν Μακάν, πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία, είναι «ενθαρρυντική», είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πορτογάλος δικηγόρος της οικογένειας Μακάν.

«Υπάρχουν στοιχεία που μου φαίνονται ενθαρρυντικά», καθώς αυτό το σενάριο μοιάζει να «είναι πιο αξιόπιστο» σε σύγκριση με άλλα που είχαμε ακολουθήσει κατά το παρελθόν, δήλωσε ο Ροζέριο Άλβες.

«Υπήρχε δυσπιστία εκ μέρους των γονιών σε σχέση με τις πληροφορίες που έβγαιναν και υπόσχονταν μια κατάληξη στην υπόθεση αυτή. Αυτήν τη φορά, είναι αναπόφευκτο να υπάρχει μια ακτίδα ελπίδας» για εκείνους, συμπλήρωσε ο Πορτογάλος δικηγόρος.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι διεξάγει έρευνα για ένα νέο ύποπτο, έναν 43χρονο καταδικασθέντα για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, που αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή σε φυλακή της Γερμανίας για διακίνηση ναρκωτικών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του κοριτσιού.

Ο «Κρίστιαν Μπ.», όπως κατονομάζεται από τις αρχές, ζούσε και εργαζόταν για πολλά χρόνια, το διάστημα μεταξύ 1995-2007, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

«Προκειμένου η γερμανική αστυνομία να δημοσιοποιήσει αυτήν την πληροφορία, πρέπει να έχει σίγουρα κι άλλα στοιχεία», έκρινε ο Ροζέριο Άλβες.

Η γερμανική αστυνομία, η οποία απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ύποπτος να διέρρηξε το διαμέρισμα των Μακάν για να κλέψει και μόλις βρέθηκε εκεί να αποφάσισε να απαγάγει το κοριτσάκι.

Χθες, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ (Γερμανία), δήλωσε ότι ο 43χρονος θεωρείται ύποπτος για δολοφονία. «Υποθέτουμε ότι το κοριτσάκι έχει πεθάνει».

«Είναι ένα ενδεχόμενο», είπε ο Πορτογάλος δικηγόρος των Μακάν. «Αν ο (Γερμανός εισαγγελέας) γνωρίζει την αλήθεια, πρέπει να εξηγήσει γιατί. (…) Όμως, δεν πιστεύω ότι έχουν αποδείξεις» για τον θάνατο του κοριτσιού.

Το σπίτι που μαρτύρησε - Εδώ έμενε ο Γερμανός παιδεραστής

Το θρίλερ της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν φαίνεται πως φτάνει προς το τέλος του μετά την κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών για την ανεπίσημη ομολογία του Christian Brueckner ότι γνωρίζει την τύχη του παιδιού.

Η βρετανική Mirror δημοσίευσε σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το σπίτι του Γερμανού παιδεραστή και βιαστή από το Αλγκάρβε, το μέρος όπου η οικογένεια Μακάν παραθέριζε τον Μάιο του 2007, όταν και η Μαντλίν εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με τους γείτονές του, ο Γερμανός ήταν επιθετικός και νοίκιαζε ένα ρημαγμένο σπίτι στην περιοχή, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το Praia da Luz, το ξενοδοχείο από το οποίο εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

«Ζούσε εδώ χρόνια. Νοίκιασε το σπίτι από έναν Άγγλο. Επέστρεψε στην Γερμανία και μετά ήρθε ξανά. Ήταν πάντα επιθετικός. Μια μέρα εξαφανίστηκε χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα. Άφησε νομίζω και μερικά ενοίκια απλήρωτα», δήλωσε ένας γείτονας του Γερμανού στο Sky News.

Μέσα στο σπίτι υπήρχαν περούκες (!), ενώ προκαλεί ανατριχίλα το μέρος στο οποίο έμενε ο Brueckner, μέσα στην βρωμιά και την σκόνη. Εκεί πλέον επικεντρώνονται οι έρευνες, όπως και στα δυο οχήματα με τα οποία ο Γερμανός κυκλοφορούσε.

Ποιος είναι ο Γερμανός παιδόφιλος;

Η βρετανική "Daily Mail" αποκαλύπτει ότι ο δολοφόνος της 3χρονης ονομάζεται Christian Brueckner, είναι Γερμανός και είχε ομολογήσει σε άλλον άνδρα τη δολοφονία του παιδιού.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα, ο 43χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος φυλακίστηκε πέρυσι για το βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Στην συνέχεια, έδειξε στο φίλο του ένα βίντεο με τον ίδιο να βιάζει μια γυναίκα.

Ο άνδρας ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον δράστη.

Είχε συνεργό ο δολοφόνος της μικρής Μαντλίν;

Ο 43χρονος, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Christian Brueckner γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράϊα Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Christian Brueckner όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Σύμφωνα πάντως με το Sky News στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

Νέο στοιχείο στην υπόθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο 43χρονος να είχε και συνεργό ο οποίος και γνωρίζει που είναι θαμμένη η μικρή Μαντλίν.

Οι βρετανικές αρχές επίσης δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η απαγωγή του παιδιού να είχε και σεξουαλικό κίνητρο. Θεωρούν ότι αρχικά η πρόθεσή του ήταν να διαρρήξει το δωμάτιο αλλά στην συνέχεια και λόγω των άρρωστων σεξουαλικών του ορέξεων να απήγαγε και το μικρό κοριτσάκι.

«Η Μαντλίν είναι νεκρή»

Εν τω μεταξύ, τη θέση ότι η μικρή Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε από θέρετρο στην Πορτογαλία σε ηλικία τριών ετών, είναι μάλλον νεκρή, εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/06), Γερμανός εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαφάνιση της Μαντλίν έχει έρθει και πάλι στο επίκεντρο, καθώς χθες, Τετάρτη, η βρετανική και γερμανική Αστυνομία έκαναν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με Γερμανό παιδόφιλο που βρίσκεται πλέον σε φυλακή της γενέτειράς του και ο οποίος ήταν 30 ετών όταν εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα.

Οι γονείς της Μαντλίν Μακάν, η οποία το 2007 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την Ποτρογαλία σε ηλικία τριών ετών, δήλωσαν σήμερα ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη ενός νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαϊου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά.

«Η Κέιτ και ο Γκέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό», είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας.

«Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές», πρόσθεσε.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη», είπε ο Μίτσελ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός για Όλους: Αυτή είναι η επιδότηση ανά διανυκτέρευση