ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστικό της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε (pics)

Το μυστικό της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε (pics)

Πολλά είναι αυτά που δεν ξέρουμε για την στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ 67 χρόνια πριν…

Ήταν 2 Ιουνίου του 1953 όταν η 27χρονη τότε Ελισάβετ στέφθηκε, Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Αυτό – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το περιοδικό People – το έκανε φορώντας τα πιο περίτεχνα παπούτσια που ήταν στολισμένα με πραγματικά ρουμπίνια.

Τα κατά παραγγελία παπούτσια, σχεδιασμένα από τον Γάλλο υποδηματοποιό Roger Vivier σε συνεργασία με τους Βρετανούς υποδηματοποιούς Delman Ltd, ήταν η τέλεια τελική πινελιά σε μια εξαιρετική και μεγαλοπρεπή εμφάνιση.

Δείτε την gallery:

Κατασκευασμένα σε χρυσό μαλακό δέρμα με τα τακούνια να καλύπτονται με ρουμπίνια, ο σχεδιασμός τους κρατήθηκε μυστικός μέχρι τη μεγάλη ημέρα.

Για τον εορτασμό της επετείου της στέψης, τα βασιλικά παπούτσια έχουν ξαναδημιουργηθεί για τη σύγχρονη εποχή από τον Gherardo Felloni, τον σημερινό δημιουργικό διευθυντή του brand. Τα παπούτσια είναι διαθέσιμα σε ροζ, μαύρο και το αυθεντικό χρυσό χρώμα και κοστίζουν περίπου 1.995 δολάρια.

Ωστόσο τα αυθεντικά παπούτσια του 1953 είχαν ένα μυστικό προκειμένου να βοηθήσουν την νεαρή τότε μονάρχη να παραμείνει άνετη κατά τη διάρκεια της τρίωρης τελετής. Η βασίλισσα Ελισάβετ, ζήτησε από τον σχεδιαστή να βάλει μια αόρατη πλατφόρμα για επιπλέον άνεση καθώς ήξερε ότι θα στεκόταν όρθια κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελετής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απότομη αλλαγή με καταιγίδες, μποφόρ και κίνδυνο για πλημμύρες