Εκτόξευση απειλών πυροδοτεί το πολεμικό κλίμα

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος προειδοποιεί τη Β. Κορέα πως θα πληρώσει το τίμημα για το ανθρώπινο έγκλημα που διέπραξε...

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος προειδοποιεί τη Β. Κορέα πως θα πληρώσει το τίμημα για το ανθρώπινο έγκλημα που διέπραξε με τους φονικούς βομβαρδισμούς της.
  και δεσμεύθηκε σήμερα πως η Πιονγκγιάνγκ πρόκειται να «πληρώσει το τίμημα» των πρόσφατων φονικών βομβαρδισμών της, τους οποίους χαρακτήρισε «ανθρώπινα εγκλήματα», εκφράζοντας συνάμα τον σκεπτικισμό του για κάποια πιθανή αναστολή του βορειοκορατικού πυρηνικού προγράμματος.
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε πως αισθάνεται πως φέρει προσωπική ευθύνη που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τους πολίτες από την επίθεση του βορειοκορεατικού πυροβολικού την περασμένη εβδομάδα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, και προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ενάντια σε όποια μελλοντική της πρόκληση.

Ωστώσο η Β.Κορέα ανταπαντά τονίζοντας ότι οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις, που πραγματοποιούν από χθες, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα εν μέσω κλίματος έντασης στην κορεατική χερσόνησο, αποτελούν «μία πρόκληση και ένα έγκλημα».

Μέχρι την Τετάρτη, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας κοινές ασκήσεις, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναεπιχειρήσει οι δύο χώρες, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, πως «ενισχύεται η αποτρεπτική δύναμη κατά της Βορείου Κορέας». Ναυαρχίδα των γυμνασίων θα είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Ουάσιγκτον.