ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν: Μαρτυρία ανατρέπει τα πάντα - Την είδαν με τον Γερμανό παιδόφιλο

Μαντλίν: Μαρτυρία ανατρέπει τα πάντα - Την είδαν με τον Γερμανό παιδόφιλο

Ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο το κουβάρι της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Μετά την αποκάλυψη πως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι πρώτος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την σχέση του Γερμανού με την υπόθεση.

Η Daily Mail, παρουσιάζει σήμερα μια μαρτυρία που αλλάζει αρκετά τα όσα γνωρίζαμε καθώς κάνει λόγο για εμφάνιση της Μαντλίν με έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Μπρίκνερ, λίγες εβδομάδες μετά την δημοσιοποίηση της εξαφάνισης του παιδιού.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, αναφέρει πως είδε την Μαντλίν μέσα σε ένα φορτηγάκι Volkswagen, παρόμοιο με εκείνο που οδηγούσε ο Μπρίκνερ στο Αλγκάρβε, από όπου εξαφανίστηκε το παιδί το 2007.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, η Μαντλίν ήταν σε ένα εστιατόριο στην πόλη Alcossebre, ενώ του έκανε εντύπωση πως το παιδί έφυγε με τον άνδρα, που εικάζεται πως ήταν ο Μπρίκνερ.

Οι ημερομηνίες, ωστόσο, είναι αυτές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ο μάρτυρας είδε την Μαντλίν στις 28 Μαΐου του 2007, ακριβώς 3 εβδομάδες μετάτην εξαφάνισή της από το Αλγκάρβε.

Την ίδια ώρα η βρετανική αστυνομία έχει εκδώσει διεθνή ειδοποίηση μέσω της Ιντερπόλ για «αγνοούμενο πρόσωπο», ζητώντας την συνδρομή των ισπανικών και των γερμανικών Αρχών.

Οι Βρετανοί ζητούν από τους Ισπανούς να ερευνήσουν το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της περιοχή αλλά και να εξετάσουν τον μάρτυρα στην πόλη Alcossebre.

Ο Γερμανός παιδόφιλος ίσως συνδέεται και με τη δολοφονία 16χρονης

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την υπόθεση της Μαντλίν Μακκάν που εξαφανίστηκε στη Πράια ντα Λουζ το 2007 στη νότια Πορτογαλία.

Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν φέρεται να είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, που εκτίει ποινή φυλάκισης στο Κίελο.

Ο 43χρονος Γερμανός, περιγράφεται ως λευκός, αδύνατος, με κοντά ξανθά μαλλιά και ύψος γύρω στο 1,80 μ.

Ο Γερμανός εισαγγελέας επιβεβαίωσε, ότι ο ύποπτος είναι παιδόφιλος που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, καθώς και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές συνδέουν τον 43χρονο παιδόφιλο και με άλλες εξαφανίσεις παιδιών.

Σύμφωνα με τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές, ο Γερμανός ίσως συνδέεται με την δολοφονία της 16χρονης Carola Titze το 1996. Η 16χρονη κοπέλα εξαφανίστηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της στο Βέλγιο. Η έφηβη αγνοούνταν για έξι μέρες πριν τελικά το άψυχο σώμα της βρεθεί ακρωτηριασμένο στην άμμο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, κάποιες μέρες πριν την εξαφάνισή της, η 16χρονη φέρεται να εθεάθη σε μια ντίσκο με έναν Γερμανό άνδρα, τον οποίο οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν. Οι εισαγγελείς στο Βέλγιο επιβεβαιώνουν πια ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν τυχόν σύνδεση της υπόθεσης αυτής με τον 43χρονο -σήμερα- Γερμανό.

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ συνδέεται πλέον, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, με την υπόθεση του 6χρονου René Hasse, που εξαφανίστηκε το 1996, αλλά και εκείνη της 5χρονης Inga Gehricke, που εξαφανίστηκε το 2015.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Koelner Stadt-Anzeiger» η αστυνομία ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μαντλίν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας. Ο εξάχρονος Ρενέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρας του και του συντρόφου της.

«Θέλω να αρπάξω κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσω λίγες ημέρες». Η φράση αυτή ανήκει στον Γερμανό παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών και για την εξαφάνιση της «Γερμανίδας Μαντλίν», της μικρής Ίνγκα η οποία εξαφανίστηκε Μάιο όπως και η μικρή Μαντλίν αλλά 8 χρόνια αργότερα. Η Ίνγκα εξαφανίστηκε στις 2 Μαΐου 2015 σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του 43χρονου και η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί. Την ίδια ώρα, έγγραφα που φέρνει στο φως το Spiegel περιγράφουν πως ο Μπρίκνερ φαντασιωνόταν σε τσατ στο ίντερνετ την απαγωγή και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Τι λέει η μητέρα του 43χρονου

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι γονείς του - Μπριτζίτ και Φριτς Μπρούκνερ - τον είχαν στείλει σε ίδρυμα για παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς.

Όπως δήλωσε η μητέρα του, Μπριζίτ, αυτή και ο σύζυγός της Φριτζ Μπρούκνερ είχαν υιοθετήσει τον Κρίστιαν αφότου τον είχε εγκαταλείψει η βιολογική του μητέρα, η συμπεριφορά του όμως όσο μεγάλωνε ήταν, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της, ιδιαίτερα προβληματική.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι και δεν ξέρει και δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο γιος της. «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Δεν θέλω να μάθω τίποτα γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα είπε στην εφημερίδα ότι αφιέρωσε τη ζωή της στο σύζυγο της που έμεινε από το 1992 καθηλωμένος σε καροτσάκι, μετά από ατύχημα που είχε.

Οι γείτονες είπαν στη Daily Mail ότι οι Μπρούκνερ ήταν αξιαγάπητο ζευγάρι αλλά το παιδί τους έμπλεκε μονίμως.

Οι γείτονες του ζευγαριού στο χωριό Μπέργκθεϊ, όπου μεγάλωσε αναφέρθηκαν επίσης στο σοκ τους με την αποκάλυψε πως ο Κρίστιαν Μπρούκνερ συνδέεται με την εξαφάνιση και δολοφονία της 3χρονης Μαντλίν ΜακΚαν. Ένας γείτονας δήλωσε: «Οι Μπρoύκνερ ήταν ένα πολύ αγαπητό ζευγάρι, πολύ ευγενικοί. Αλλά αυτό που συνέβη με τον γιο τους, ήταν μια καταστροφή. Τον πήραν από μωρό και τον μεγάλωσαν ως δικό τους παιδί. Συχνά βρισκόταν σε μπελάδες και χειροτέρευε όσο μεγάλωνε ως έφηβος. Ο Κριστιάν πρέπει να ήταν 13 ή 14 ετών ,όταν ο πατέρας του, Φριτζ, είχε το αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η αποκάλυψη για το μοιραίο λάθος των Γερμανών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ότι πριν από 7 χρόνια οι γερμανικές αρχές αγνόησαν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν, και συγκεκριμένα με τον ρόλο του Κρίστιαν Μπρούνκερ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Der Spiegel», μία αναφορά Γερμανών ερευνητών το 2013, κατά την οποία ο - βασικός – ύποπτος σήμερα στην υπόθεση εξαφάνισης, Κρίστιαν Μπρούνκερ, θεωρούνταν πιθανός υπεύθυνος για την εξαφάνισή της, είχε αγνοηθεί από το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας.

Όπως τονίζει το περιοδικό, η αστυνομική αναφορά του 2013 είχε πυροδοτηθεί μετά από μια εκπομπή του αντίστοιχου γερμανικού «Φως στο Τούνελ», το οποίο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

«Ένα άτομο όντως επεσήμανε την ύπαρξη του Κρίστιαν Μπρούκνερ, αλλά η τελική αναφορά από την αστυνομία προς το ομοσπονδιακό γραφείο δεν ελήφθη υπόψη, παρά την ανησυχία των τοπικών ερευνητών», γράφει το «Der Spiegel».

Κανένα σχόλιο από τον δικηγόρο του υπόπτου

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Γερμανό, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μάντλιν Μακάν, της μικρής βρετανίδας, η οποία εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία τριών ετών, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Η Γερμανία ερευνά έναν 43χρονο γερμανό υπήκοο ως ύποπτο για τον φόνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ.

Ο δικηγόρος Γιαν-Κρίστιαν Χόχμαν επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τον ύποπτο Κρίστιαν Μπ. και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες επίθετο του πελάτη του.

"Αληθεύει ότι εγώ και ο συνάδελφός μου Ντάβιντ Βόλκε τον εκπροσωπούμε, αλλά δεν θα κάνουμε επί του παρόντος κάποιο σχόλιο", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χόχμαν.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου του 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια διεθνή αναζήτηση με πόστερ με την φωτογραφία της να έχουν αναρτηθεί σε όλον τον κόσμο και με διασημότητες να απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των απαγωγέων της και στον εντοπισμό του κοριτσιού.

Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ όμως ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι "θεωρούμε πως το κορίτσι είναι νεκρό".

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της διατηρούσαν διαρκώς την ελπίδα να είναι η Μάντλιν ζωντανή.

Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ο Μπρούνκερ

Ο Κρίστιαν Μπρούνκερ είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, ωστόσο σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Γερμανός παιδόφιλος αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.

Οι Αρχές είχαν αρχίσει να οδηγούνται στον Μπρούνκερ εδώ και τρία χρόνια, μετά την σύλληψή του για τον βιασμό μιας 72χρονης, ενώ ο ίδιος φέρεται να είπε σε φίλο του ανήμερα της 10ης επετείου της εξαφάνισης της Μαντλίν πως ήταν εκείνος που την σκότωσε!

1_Christian-B.jpg
Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ

Όλα τα στοιχεία σιγά-σιγά αρχίζουν και «δένουν» τον Μπρούνκερ με την εξαφάνιση και, δυστυχώς, την δολοφονία της Μαντλίν ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται η Sun, ο Γερμανός δεν δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας.

«Αν είναι εκείνος ο υπεύθυνος για την εξαφάνιση της Μαντλίν και ομολογήσει, τότε θα τελειώσει άμεσα η ιστορία. Αλλά μέχρι στιγμής δεν λέει τίποτα στους ανακριτές. Μπορεί οι γονείς της Μαντλίν να περιμένουν εβδομάδες, μπορεί και μήνες μέχρι να πει κάτι ο Μπρούνκερ», αναφέρει η Sun.

Το δωμάτιο του τρόμου

Μοιάζει με ένα ειδυλλιακό μέρος. Ένα απλό δωμάτιο όπου μπορείς να ξεκουραστείς πριν την βραδινή σου εξόρμηση ή το μπάνιο σου. Όμως για την οικογένεια Μακάν, είναι το δωμάτιο όπου σταμάτησε ο χρόνος, όπου χάθηκε η μικρή Μαντλίν.

Ενώ οι Αρχές φαίνεται πως πλησιάζουν στην λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Μαντλίν από το δωμάτιο του ξενοδοχείο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η Daily Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από το θέρετρο, όπου ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρούκνερ, απήγαγε το παιδί.

Στις 3 Μαΐου του 2007, η Μαντλίν Μακάν ξάπλωσε. Οι γονείς της, Τζέρι και Κέιτ πήγαν σε κοντινό εστιατόριο και ανά μισή ώρα πήγαιναν να δουν αν είναι καλά η Μαντλίν και τα δίδυμα αδερφάκια της.

Όμως η Μαντλίν δεν ήταν εκεί. Για 13 χρόνια, η βρετανική αστυνομία και ειδικά κλιμάκια αναζητούσαν τα ίχνη της. Σήμερα, το 2020, ο Κρίστιαν Μπρούνκερ, σεσημασμένος βιαστής, κλέφτης, έμπορος ναρκωτικών και παιδόφιλος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος και μέσα στις επόμενες ημέρες η αλήθεια για την τύχη της Μαντλίν θα αποκαλυφθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tα παράδοξα των τελευταίων δημοσκοπήσεων: Ποιον θεωρούν οι Έλληνες, ηγέτη;

Σχετικές ειδήσεις