Πολωνός με βασιλικές ρίζες ο Χριστόφορος Κολόμβος

Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική. Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Ιταλός...

Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική. Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Ιταλός διακεκριμένοι επιστήμονες ανατρέπουν τα δεδομένα και ισχυρίζονται ότι ήταν Πολωνός.


Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Manuel Rosa, ακαδημαϊκού από το πανεπιστήμιο Duke των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν κατάγεται από οικογένεια ταπεινών ιταλών όπως μέχρι πρότινος πίστευαν, αλλά είναι γιος του Vladislav III, εξόριστου βασιλιά της Πολωνίας. Το βιβλίο βασίζεται στην έρευνα που διεξήγαγαν για περίπου 20 χρόνια επιστήμονες από όλο τον κόσμο για το γενεαλογικό δέντρο του Κολόμβου.


Ο Rosa για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του τονίζει ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για έναν απλό άνθρωπο, χωρίς βασιλικό αίμα, να πείσει τον βασιλιά της Ισπανίας να χρηματοδοτήσει το υπερατλαντικό του ταξίδι.


Ωστόσο στο βιβλίο δεν αναφέρεται για ποιο λόγο ο Κολόμβος έκρυψε τις βασιλικές του καταγωγές.


Πολλοί ιστορικοί αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του Rosa ωστόσο ο Πορτογάλος ιστορικός Jose Carlos Calazans τονίζει ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αλλάζει για πάντα την ιστορία.