ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση κατά κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Επιχείρηση κατά κυκλώματος διακίνησης μεταναστών
Μεγάλη επιχείρηση της ρουμανικής διεύθυνσης καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας (DIICOT), με στόχο...

Μεγάλη επιχείρηση της ρουμανικής διεύθυνσης καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας (DIICOT), με στόχο την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών είναι σε εξέλιξη στο Βουκουρέστι και στις επαρχίες, Τίμις, Κλουζ, Άλμπα, Μαραμούρες και Χουνεντοάρα.


Εισαγγελείς της DIICOT, ερεύνησαν 18 σπίτια και προχώρησαν στην προσαγωγή 10 ατόμων για να καταθέσουν για την υπόθεση. Το διεθνές κύκλωμα, μέσω της Ρουμανίας, προωθούσε λαθρομετανάστες από την Τουρκία, κυρίως κουρδικής καταγωγής, στη Γερμανία και την Αυστρία.


Ταυτόχρονα με την επιχείρηση της DIICOT, οι δικαστικές αρχές στην Αυστρία, την Ισπανία και τη Γερμανία, διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό μελών του κυκλώματος στην επικράτεια των τριών χωρών. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 50 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν καταβάλει το ποσό των 2.000 - 4.000 ευρώ για τη μεταφορά τους στις ευρωπαϊκές χώρες.


Τα μέλη του κυκλώματος που δρουν στη Ρουμανία, είχαν αναλάβει τη διευθέτηση των διαδικασιών για τη χορήγηση τουριστικής βίζας στους λαθρομετανάστες και για την προσωρινή διαμονή τους σε ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι και στην επαρχία Ίλφοβ στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς και τη μεταφορά τους στα σύνορα Ρουμανίας - Ουγγαρίας.

Ροή Ειδήσεων