ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Νέο θρίλερ - Κινέζα γιατρός αυτομόλησε στις ΗΠΑ και «ξέρει την αλήθεια»

Κορονοϊός: Νέο θρίλερ - Κινέζα γιατρός αυτομόλησε στις ΗΠΑ και «ξέρει την αλήθεια»

Η Dr Li-Meng Yan δούλευε στο Χονγκ Κονγκ κατάφερε να διαφύγει από την Κίνα και ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις για το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία του κορονοϊού είναι άπειρες και μια Κινέζα γιατρός, η Li-Meng Yan, ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις για το τι πραγματικά συνέβη ενώ έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ!

Η Li-Meng Yan ειδικεύεται στην ιολογία και την ανοσολογία και εργαζόταν στην Ιατρική Σχολή του Χονγκ Κονγκ. Από τις 28 Απριλίου, ωστόσο, εξαφανίστηκε από την Κίνα για να ταξιδέψει στην δύση και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω της όλη την οικογένειά της.

Μιλώντας στο Fox News, η Κινέζα γιατρός αποκάλυψε πως αν την έπιαναν οι κινεζικές Αρχές είτε θα την φυλάκιζαν είτε θα την εξαφάνιζαν ή ακόμη χειρότερα, θα την σκότωναν!

«Ο λόγος που ήρθα στις ΗΠΑ είναι για να δώσω το μήνυμα της αλήθειας για τον COVID», δήλωσε μα κάθε δόση κυνικότητας η Li.

Η Yan ισχυρίζεται πως δούλευε σε εργαστήριο το οποίο ήταν κέντρο αναφοράς στον ΠΟΥ και ήταν από τους πρώτους επιστήμονες που είχαν μιλήσει για την έξαρση του covid-19.

Στις 31 Δεκεμβρίου, ένας συνάδελφός της, της είπε πως είναι πάρα πολύ πιθανό να μεταδίδεται ο ιός από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Υπάρχουν πάρα πολύ ασθενείς που δεν δέχονται ιατρική περίθαλψη. Οι ιατρικοί γιατροί φοβούνται να μιλήσουν. Το ίδιο και οι νοσοκόμοι», πρόσθεσε.

Η ιστορία της Yan αρχίζει να παίρνει διαστάσεις θρίλερ. Η ίδια αποκάλυψε πως όταν αποφάσισε να μιλήσει απειλήθηκε από κρατικούς αξιωματούχους πως θα εξαφανιστεί ενώ στράφηκε σε έναν Αμερικανό blogger που έμενε στο Χονγκ Κονγκ για βοήθεια. Αφού του είπε όσα ξέρει, εκείνος την συμβούλευσε να διαφύγει από την χώρα.

Η Yan μάλιστα αποκάλυψε πως ο σύζυγός της αρνήθηκε να την ακολουθήσει όταν έμαθε όσα γνώριζε: «Έριξε όλο το φταίξιμο πάνω μου, προσπάθησε να μου καταστρέψει την αυτοπεποίθηση, μου είπε πως θα μας σκοτώσουν όλους»!

Η απίστευτη ιστορία της Yan όμως δεν τελειώνει εκεί. Με το που έφτασε στις ΗΠΑ, αμέσως το FBI την ανέκρινε για ώρες ενώ την ίδια ώρα στην Κίνα, στο Qingdao, οι Αρχές ανέκριναν τους γονείς της και έκαναν το σπίτι της, φύλλο και φτερό!

Το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγ διέγραψε την σελίδα της Yan ενώ σχολίασε στο Fox: «Η Dr Li-Meng Yan δεν εργάζεται πλέον για εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ αρκέστηκε να σχολιάσει λακωνικά: «Δεν γνωρίζουμε ποια είναι αυτή η γυναίκα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία