"Αυτάρεσκος και ανάξιος" ο "Καβαλιέρε"

Σημαντικό μέρος των αποκαλύψεων του διαδικτυακού τόπου Wikileaks αφορά τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι,...

Σημαντικό μέρος των αποκαλύψεων του διαδικτυακού τόπου Wikileaks αφορά τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Η εφημερίδα "Corriere della Sera", αναφέρει ότι στις εκθέσεις αμερικανών διπλωματών, που εστάλησαν από την ιταλική πρωτεύουσα, ο "Καβαλιέρε" κρίνεται "ένας αυτάρεσκος και ανάξιος ηγέτης".

Σε ότι αφορά τις προσωπικές του δραστηριότητες, τονίζεται, δε, ότι "τα συχνά του ξενύχτια και η έφεσή του προς τα πάρτι, σημαίνουν ότι δεν αναπαύεται αρκετά. Είναι πολιτικά αλλά και σωματικά αδύναμος". Οι αμερικανοί, κάνουν λόγο για "άγριες γιορτές του μίστερ τιβί", γράφει στις προδημοσιεύσεις της, και η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Σύμφωνα με την "Corriere", τα κείμενα που αναρτήθηκαν από το Wikileaks, αποδεικνύουν επίσης ότι η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, δεν βλέπει με καλό μάτι, τη στενή σχέση του ιταλού πρωθυπουργού με τον Βλαδίμιρ Πούτιν: στην αρχή του 2010, φέρεται να ζήτησε από τις αμερικανικές πρεσβείες στη Μόσχα και τη Ρώμη, να εξακριβώσουν αν υπάρχουν "προσωπικές επενδύσεις των Πούτιν και Μπερλουσκόνι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξωτερική και οικονομική πολιτική των δυο χωρών".

Ειδικότερα, σε ένα άλλο απόσπασμα απόρρητου αμερικανικού διπλωματικού τηλεγραφήματος, τονίζεται ότι "Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μοιάζει να είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Βλαδίμιρ Πούτιν".

Πηγή: Newscode.gr