Ο Καντάφι και η "αισθησιακή Oυκρανή"

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίζεται από την μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων που έγινε ποτέ...

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίζεται από την μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων που έγινε ποτέ, μέσω του ιστότοπου Wikileaks και της εφημερίδα Νιού Γιόρκ Τάιμς, ένα "ροζ" ντοκουμέντο, τραβάει την προσοχή!

Πρόκειται για τηλεγράφημα στο οποίο "πηγή" της αμερικανικής πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης, ενημερώνει τους αμερικανούς αξιωματούχους ότι ο ηγέτης της χώρας Μουάμαρ Καντάφι φοβάται τα υπερατλαντικά ταξίδια και δεν ταξιδεύει ποτέ χωρίς τη συνοδεία μίας ουκρανής νοσοκόμας!

Στο έγγραφο κατονομάζεται η 38χρονη νοσηλεύτρια, Γκαλίνα Κολοτνίτσκα, η οποία χαρακτηρίζεται "αισθησιακή ξανθιά" και διευκρινίζεται ότι είναι μέλος μίας ομάδας τεσσάρων ουκρανών νοσοκόμων, αλλά μόνο αυτή γνωρίζει τη "ρουτίνα" του λίβυου προέδρου.

Το τηλεγράφημα, που εστάλη το 2009 με αφορμή ένα ταξίδι του Καντάφι στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος της Λιβύης και η νοσηλεύτρια διατηρούν αισθηματική σχέση.

Μάλιστα περιγράφει ως αξιοσημείωτο το ότι κατά την αναχώρησή της αποστολής για το ταξίδι, τα χαρτιά της Κολοτνίτσκα καθυστέρησαν και ο Καντάφι έστειλε ιδιωτικό τζετ για να την πάρει από την Τρίπολη και να την μεταφέρει στην Πορτογαλία, που ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός προς τη Νέα Υόρκη!