ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε παραλία: Βγήκαν όλοι από τη θάλασσα - Εμφανίστηκε κάτι τεράστιο

Τρόμος σε παραλία: Βγήκαν όλοι από τη θάλασσα - Εμφανίστηκε κάτι τεράστιο

Πανικός προκλήθηκε στην παραλία…

Να τρέχουν έξω από την θάλασσα άρχισαν οι λουόμενοι σε παραλία της Κορνουάλης όταν εμφανίστηκε μια τεράστια γαλάζια μέδουσα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Mirror όσοι είδαν την μεγάλη μέδουσα έλεγαν ότι έμοιαζε με πλάσμα που βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μάλιστα την ώρα εκείνη ήταν και πολλές οικογένειες με παιδιά στην παραλία που πανικοβλήθηκαν.

Δείτε την gallery:

Οι μέδουσες

Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (κνιδόζωα) της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των κοιλεντερωτών, υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο, που περιβάλλει την κοιλότητα που σχηματίζεται κάτω από την «ομπρέλα» τους) και σκυφόζωων (που δεν έχουν κράσπεδο)[1] (σκυφομέδουσες). Ζουν σε ομάδες και το τσίμπημά τους προκαλεί κνησμό και παράλυση της λείας τους. Τρέφονται με μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν, τα οποία συλλαμβάνουν με τα πλοκάμια τους.
Την κοινή μέδουσα, η οποία ζει στο Αιγαίο και στο Κρητικό πέλαγος, ο Ελληνικός λαός την ονομάζει τσούχτρα, επειδή μόλις ακουμπήσει το ανθρώπινο σώμα, εκκρίνει ένα υγρό το οποίο προκαλεί τσούξιμο και κνησμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοζάνη - Επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία: Αυτός είναι ο 45χρονος δράστης