"Παγώνει" μισθούς και ο Ομπάμα

Να μειώσει το έλλειμμα των ΗΠΑ και τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεσμεύτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος...

Να μειώσει το έλλειμμα των ΗΠΑ και τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεσμεύτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, που φτάνει το έλλειμμα της Αμερικής, θα προσπαθήσει ο Ομπάμα να εξοικονομήσει, χωρίς να βάλει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη με μια αυστηρή χρηματοοικονομική πολιτική.

"Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κινήσεις που μπορεί να εκτροχιάσουν την ανάκαμψή μας", δήλωσε ο Ομπάμα σε εκδήλωση.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρότεινε σήμερα το πάγωμα των μισθών των εργαζομένων στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το πάγωμα, το οποίο θα αφορά μόνον το πολιτικό προσωπικό, θα εξοικονομήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, 28 δισεκατομμύρια στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών και περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια σε περίοδο 10 ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της προσπάθειας του Ομπάμα να απαντήσει στους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν χαρακτηρίσει τον ίδιο και τους Δημοκρατικούς σπάταλους και έχουν καταφερθεί εναντίον πολιτικών του, όπως το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 814 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.