ΚΟΣΜΟΣ

Βηρυτός: Όλη η αλήθεια για το βίντεο με τη ρουκέτα (vid)

Βηρυτός: Όλη η αλήθεια για το βίντεο με τη ρουκέτα (vid)

Το βίντεο αποτελεί προϊόν επεξεργασίας...

Προϊόν επεξεργασίας αποτελεί ένα βίντεο που φέρεται να απεικονίζει επίθεση με ρουκέτα στη Βηρυτό, λίγο πριν την πολύνεκρη έκρηξη.

Μάλιστα αν δει κανείς το συγκεκριμένο βίντεο της έκρηξης (πριν υποστεί επεξεργασία), δεν δείχνει καμμία επίθεση με ρουκέτα και φυσικά δεν είναι αυτό που προκάλεσε την τραγωδία.

Επιπλέον, ο ιστότοπος fatabyyano.net, μέλος του International Fact-Checking Organization (IFCN), συνέκρινε τα δυο βίντεο και αποκάλυψε πως το προς εξέταση είναι πλαστό.

Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και η υπηρεσία διασταύρωσης γεγονότων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑFP Factuel.

Δείτε το αυθεντικό βίντεο:

Να σημειωθεί ότι με την έκρηξη να έχει χαρακτηριστεί ως η χερότερη στην ιστορία μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πολλές κυβερνήσεις απ' όλον τον κόσμο στέλνουν αποστολές στο Λίβανο, προκειμένου να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο των ήδη εξαντλημένων διασωστών.

Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη λιβανική κυβέρνηση η οποία και παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για τη διαχείριση της κρίσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.