Η Σενγκολέν Ρουαγιάλ εκ νέου υποψήφια

Η πρώην υποψήφια των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε σήμερα...

Η πρώην υποψήφια των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του μελλοντικού υποψηφίου του κόμματός της ως αντιπάλου του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρική αναμέτρηση του 2012, μία αιφνιδιαστική απόφαση που αναμένεται να δρομολογήσει για τα καλά την προεκλογική εκστρατεία στην Γαλλία.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία είχε ηττηθεί από τον Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007 είναι το πρώτο στέλεχος πρώτης γραμμής του των σοσιαλιστών που δηλώνει έτοιμο να διεκδικήσει την προεδρία.

Την πρόθεσή της έκανε γνωστή σε δύο συνεντεύξεις που έδωσε σε τοπικές εφημερίδες της περιοχής Πουατού-Σαρέντ, όπου είναι κυβερνήτης.

Τα άλλα δύο «θωρηκτά» του κόμματος των Σοσιαλιστών, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν, ο οποίος προηγείται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις και η πρώτη γραμματέας Μαρτίν Ομπρί, δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις τους, αλλά κατά γενική ομολογία δεν προτίθενται να τεθούν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον.