ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικές εικόνες: Έπιασαν το «Δαίμονα» - Ζυγίζει 500 κιλά

Σοκαριστικές εικόνες: Έπιασαν το «Δαίμονα» - Ζυγίζει 500 κιλά

Ένα πλάσμα βγαλμένο από εφιάλτες.

Για μισό αιώνα αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο. Τα σαγόνια του έγιναν η αιτία για να χάσουν αρκετοί άνθρωποι τις ζωές τους. Μετά από ένα κυνήγι δεκαετιών, οι κάτοικοι στο χωριό Bangka Belitung της Ινδονησίας κατάφεραν το ακατόρθωτο: Να πιάσουν το «Δαίμονα»!

Αυτό ήταν το παρατσούκλι που είχαν δώσει στον τεράστιο κροκόδειλο μήκους 4,5 μέτρων και 560 κιλών (!), ο οποίος ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τους κατοίκους.

Ο «Δαίμονας» πιάστηκε σε μια από τις εκατοντάδες παγίδες που είχαν στηθεί και πέθανε από εξάντληση. Οι χωρικοί είχαν πετάξει δίχτυα με λεπίδες καρφωμένες ώστε να καταφέρουν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη.

Οι κάτοικοι είχαν πειστεί πως στο τεράστιο ερπετό κατοικούσε έναν κακό πνεύμα που έφερνε θάνατο και όλεθρο. Μάλιστα ούτε οι άνθρωποι περιβαλλοντολογικών οργανώσεων κατάφεραν να τους πείσουν να μην θανατώσουν το τεράστιο ερπετό.

Όταν ο κροκόδειλος αιχμαλωτίστηκε, όλοι διαπίστωσαν με έκπληξη πως δεν είχε δόντια καθώς λόγω ηλικίας είχαν πέσει!

«Υπάρχει μια δοξασία που αναφέρει πως ο κροκόδειλος πρέπει να φύγει από το χωριό γιατί είναι δαίμονας», ανέφερε ο Septian Garo, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου.

Οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν το «Δαίμονα» και να θάψουν το κεφάλι και το σώμα χωριστά έτσι ώστε να εμποδίσουν το κακό πνεύμα να μην επανέλθει.

Ήταν τόσο μεγάλος ο κροκόδειλος, που χρειάστηκε μπουλντόζα για να μεταφερθεί...

Δείτε τις εικόνες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Έρχονται και νέα μέτρα - Εκτός ελέγχου η κατάσταση - Ξεπέρασε το 1 ο δείκτης R