ΚΟΣΜΟΣ

Oruc Reis - Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από την Τουρκία: «Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας»

Oruc Reis - Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από την Τουρκία: «Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας»
Associated Press

H τουρκική μονταζιέρα συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς δημιουργώντας ακόμα ένα προπαγανδιστικό βίντεο με το ωκεανογραφικό σκάφος «Oruc Reis» και κάνοντας επίδειξη ισχύος με τον τουρκικό στόλο.

Το βράδυ της Πέμπτης (13/08), το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσίευσε βίντεο από την πορεία του τουρκικού πλοίου και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν, χαρακτηρίζοντάς τα «υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες».

«Ατρόμητοι και αποφασισμένοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες, το τουρκικό Ναυτικοί συνεχίζει την αποστολή του στη συνοδεία και προστασία του ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis, επιδεικνύοντας την ίδια αποφασιστικότητα με την ίδια πρώτη ημέρα», αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στην ανάρτησή του.

Δείτε το βίντεο:

Τα fake news για τη φρεγάτα «Λήμνος»

Στη διασπορά ψευδών ειδήσεων επιδόθηκε για ακόμη μία φορά η Άγκυρα σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες τις τελευταίες μέρες με τις κινήσεις του «Oruc Reis» έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύγκρουση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», η οποία είναι ένα από τα τουρκικά πλοία που μετέχουν στον στολίσκο συνοδείας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα YeniSafak υποστηρίζει πως η ελληνική φρεγάτα, η οποία επιχείρησε να παρενοχλήσει το «Oruc Reis», υπέστη ζημιές και αποσύρθηκε στο κοντινότερο λιμάνι.

Η απάντηση της Αθήνας

Η ελληνική πλευρά δεν άφησε αναπάντητα τα ψευδή δημοσιεύματα και παρουσίασε αποδείξεις σχετικά με το συμβάν που «φαντάζεται» η Άγκυρα.

Ειδικότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη φρεγάτα «Λήμνος» η οποία συμμετείχε κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο Ερντογάν μας έστειλε νέο μήνυμα στα... ελληνικά

Και δεύτερο βίντεο υποτιτλισμένο στα ελληνικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ανήρτησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της Anadolu στον επίσημο λογαριασμό του στα social media.

«Ο δρόμος προς λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση», αναφέρει η ανάρτηση.

Το νέο βίντεο είναι από τη σημερινή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP, όπου επανέλαβε τις νομικά έωλες τουρκικές απόψεις για το Καστελόριζο αλλά και τις προκλητικές του αναφορές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.

Δείτε το βίντεο:

Ερντογάν: «Αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα το πληρώσετε - Πήραν την πρώτη απάντηση»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη το απόγευμα της Πέμπτης (13/08) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση», υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως υπήρξε κάποιου είδους «επεισόδιο» μεταξύ του Oruc Reis και ελληνικού πλοίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό.

Προφανώς ακόμα και ο ίδιος ο «σουλτάνος» επιδίδεται σε χυδαία προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη προσπαθώντας να επηρεάσει τη διεθνή κοινότητα που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε τις δηλώσεις αυτές σε ομιλία, για την 19η επέτειο του κόμματός του, του AKP.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έδειξε ένα άλλο πρόσωπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τον διάλογο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σύψας: Έχουμε «πόλεμο» - Τρέμουμε την επιστροφή παραθεριστών